Haberler

Anayasa Değişikliği Görüşmelerinde Tansiyon Yükseldi

Cumhurbaşkanını Halkın Seçmesini de İçeren Anayasa Değişikliği Parketinin Anayasa Komisonu'nda Görüşülmesi Sırasında CHP ve Ak Partili Üyeler Arasında Sert Tartışmalar Yaşandı.

Cumhurbaşkanını halkın seçmesini de içeren Anayasa değişikliği parketinin Anayasa Komisonu'nda görüşülmesi sırasında CHP ve AK Partili üyeler arasında sert tartışmalar yaşandı.

Komisyon Başkanı Burhan Kuzu'nun, CHP Antalya Milletvekili Tuncay Ercenk'in konuşmasını yarıda keserek oylama yapmasına itiraz eden CHP'li üyeler ile AK Partili üyeler arasında tartışma çıktı. CHP Afyon Milletvekili Halil Ünlütepe'nin konuşmasına, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün'ün "Afyon'dan adam çıkmaz. Çıkanı da gördük" şeklinde laf atması üzerine CHP'li Ünlütepe sinirlerek elindeki kalemi fırlattı. Birbirinin üzerine yürüyen Ünlütepe ile Akgün'ün arasında çıkan gerginliği diğer üyeler

önledi.

CHP'lilerin maddenin oylamasına itirazına AK Partililer'in 'Anayasa Mahkemesine gidin' karşılığına CHP'li vekiller, "Ayıp mı Anayasa Mahkemesi'ne gitmek. Biz sizin gibi Bush'a gitmiyoruz, Anayasa Mahkemesi'ne gidiyoruz" diye tepki gösterdi. Bu arada, Komisyon Başkanı Burhan Kuzu'nun 4. maddenin oylamasına geçmesine CHP'li vekiller iç tüzük kitapçığını masaya vurarak protesto etti. Maddenin onaylanmasını duymadıklarını iddia eden CHP'li vekiller komisyon tutanak kablosunu çekmesi ise gerginliği artırdı.

CHP Ankara Milletvekili Oya Araslı ile Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu'nun itirazlarına AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkçıoğlu, "Eşkiyalar" diye karşılık vermesi üzerine Çerçiçioğlu, "Siz önce bir bayan milletvekili ile nasıl konuşulacağını öğrenin. Biz milletvekili olarak komisyonu izleme hakkına sahibiz" diye karşılık verdi.

BAKAN ŞAHİN GÖRÜŞMELERE ARA VERİLMESİNİ İSTEDİ

Komisyon görüşmelerini hükümet adına izleyen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, görüşmelerin bu şartlar altında yürütülmeyeceği belirterek, ara verilmesini istedi. Komisyon Başkanı Kuzu ise 4. maddenin komisyon tarafından benimsendiğini 10 dakika aradan sonra 5. madde görüşmelerine geçilmek üzere toplanılacağını söyledi. Bunun üzerine CHP'li üyeler 4. maddenin onaylanmasının iç tüzüğe aykırı olduğu gerekçesiyle itiraz etti.

Üyeler arasında çıkan tartışmaların arttığı sırada AK Parti Milletvekili Mustafa Baş, sinirlenen CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun'un, yanağına vurarak sakin olmasını istemesi üzerine iki vekil arasında tartışmalar çıktı.

Aradan sonra CHP'li komisyon üyeleri Komisyon Başkanı Kuzu'ya 4. maddenin oylanmadan geçtiğine yönelik itiraz ettiler. CHP Komisyon Üyesi Oya Araslı, Komisyon Başkanı Kuzu sandalyesine otururken arkadan yaklaşarak Komisyon Başkanı Kuzu'yu omuzlarından tutarak 'kendine gel' diye sarstı. Bu esnada AK Parti Düzce Milletvekili Kaşıkçıoğlu ile CHP'liler arasında tartışma çıktı. CHP'li komisyon üyeleri Kaşıkçıoğlu'na plastik bardak fırlattı. Karşılıklı söz düellosu şeklinde geçen tartışmalarda, birbirlerini

'kabadayılıkla' suçladılar.

Tartışmalar sürerken 4. maddenin ardından 5. madde oylanarak kabul edildi. Daha sonra toplantıya ara verildi. Bazı vekiller telefonlarının kamerasıyla toplantıyı görüntüledi.

(SC-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title