Haberler

Anavatan Yeniden Özal'lı Günlere Döndü

Anavatan Partisi Yaptığı Tüzük Kongresi ile Yeniden Turgut Özal Döneminde Kullanılan Ambleme Dönülmesi Kararı Aldı. Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun, "Bugün Anavatan Partisi Aslına Dönme Süreci Yaşamaktadır" Diye Konuştu.

Anavatan Partisi yaptığı Tüzük Kongresi ile yeniden Turgut Özal döneminde kullanılan ambleme dönülmesi kararı aldı. Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun, Başbakan Erdoğan'ın Davos'ta Gazze konulu paneli terk etmesini "Madem tavır koymayı biliyordun keşke Kıbrıs için de esip gürleseydin, askerlerimizin başına çuval geçirilirken de sesin çıksaydı, emin ol şimdi olduğumuz gibi yine yanında olurduk" sözleriyle değerlendirdi. Uzun, Tüzük Kongresinde yapılan logo değişikliğiyle partinin kimliğini, dününü, bugününü ve yarınını temsil eden, geçmişle bağlarının en değerli sembolünü, emanetini yeniden kazandıklarını belirterek "Bugün Anavatan Partisi aslına dönme süreci yaşamaktadır" diye konuştu.

Anavatan Partisi'nin Tüzük Kongresi Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Kongrede Divan Başkanlığı'na eski bakanlardan Oltan Sungurlu seçilirken, Tüzük Komisyonunun çalışmalarını tamamlamasının ardından partinin ambleminin, Turgut Özal döneminde kullanılan ambleme dönüştürülmesi konusundaki teklif oy birliğiyle kabul edildi. Divan Başkanı Oltan Sungurlu yapılan değişikliğin eskiye değil partinin özüne dönüşü olduğunu belirtti.

-"EMANETİ YENİDEN KAZANDIK"-

Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun ise Tüzük Kongresiyle partinin ambleminin değiştirilmesini "Partimizin kimliğini, dününü, bugününü ve yarınını temsil eden, geçmişle bağlarının en değerli sembolünü, emanetini yeniden kazandık" şeklinde değerlendirdi. Anavatan Partisi'nin sembolü olan arıyı Türkiye ile Anavatan'ı da özüyle buluşturduklarını ifade eden Uzun, partinin aslına dönme süreci yaşadığını söyledi. Tüzük kongresi öncesinde partililere bir mektup gönderdiğini belirten Uzun, Tüzük kongresine katılımdan mektubun adresine ulaştığını anladığını kaydetti. Anavatan Partisini yeniden yapılandıracaklarını, bunu Özal'ın fikirlerinden ilham alarak yapacaklarını söyleyen Uzun "Özal fikriyatından ilham ve referans alarak ama O'ndan aldıklarımızla O'nu da aşarak Türkiye'nin önüne yepyeni bir vizyon koyacağız.Türkiye'yi Anavatan zihniyetiyle yeniden buluşturacağız. Büyük bir azimle, büyük bir inanmışlıkla ama aynı zamanda büyük bir sabırla bunları yapacağız. Son yıllarda kurumsal tarihimizin en büyük inişini yaşadık. Sizi temin ediyorum ki; el ele verirsek, inanırsak bundan sonrası tırmanış olacaktır." diye konuştu.

-"DOĞRU YAPTI AMA ASKERLERİN BAŞINA ÇUVAL GEÇİRİLDİĞİNDE DE YAPSAYDI"-

Uzun konuşmasında Başbakan Erdoğan'ın Davos'ta Gazze konulu paneli terk etmesini de değerlendirdi. Davos'ta Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanına karşı kabul edilemez bir tavır sergilendiğini söyleyen Uzun "Başbakan Davos'ta maruz kaldığı muamele karşısında yapılması gerekeni yaptı, doğru yaptı. Yalnız şunu söylemeden de edemeyiz, biz 7 yıllık tek başına iktidarın Başbakanından başka doğrular da başka duruşlar da beklerdik. Sayın Başbakan madem tavır koymayı biliyordun, keşke Kıbrıs için de esip gürleseydin. Keşke askerlerimizin başına çuval geçirilirken de sesin çıksaydı. Emin ol, şimdi olduğumuz gibi o zaman da yanında olurduk. Ey Sayın Başbakan, Davos'ta yaptığın bir doğru 7 yıldır yapmakta olduğun bütün yanlışların üzerini örter mi zannediyorsun? Sadece son 3 ayda işsiz kalan 500 bin kişinin feryadını bu gürültüyle bastırabileceğini mi zannediyorsun? Eğer aklından geçen buysa bu memlekete bir kez daha kötülük ediyorsun.''diye konuştu.

-"HER YERDE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI GÖSTERMEYECEĞİZ"-

Uzun, yerel seçimleri de değerlendirdiği konuşmasında, 29 Mart yerel seçim seçimleri için her yerde aday göstermeyeceklerini bildirdi. Uzun "Türkiye iki ay sonra, 29 Martta yerel yönetim seçimlerine gidiyor. Ve ne yazık ki bu seçimler de; olağan siyasi zeminin değil, zorlama ve manipüle edilmiş birtakım niyetlerin üzerine inşa edilmeye çalışılıyor. Türkiye iktidarın ve ana muhalefetin egoları, çekişmeleri, kutuplaşmaları arasında sağduyusunu kaybediyor.Yerel seçimler; adayların, projelerin, fikirlerin savunulduğu değil, kalelerin savunulduğu bir atmosfere doğru itilmek isteniyor. Her yerde belediye başkan adayı gösteremiyoruz maalesef. Ama her yerde il genel meclisi üyesi adaylarımızı göstereceğiz ve halkımızdan destek isteyeceğiz.Başımızı öne eğmedik, eğmeyeceğiz.Bütün zorlukların üstesinden gelecek ve istikametimizden zerre kadar sapmayacağız." dedi. Tüzük kongresinde Uzun'un konuşmasının ardından, Genel Başkan Yardımcısı Cenk Tunçsiper de üç büyük ilin dışında bazı belediye başkan adaylarını partililere tanıttı. (ANKA)

(EG/ZG)

Kaynak: ANKA / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Nesrin Cavadzade'nin yeni sevgilisi kim? Kaan Yardımcı kimdir? Kaan Yardımcı kaç yaşında, nereli? Bayhan kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Bayhan kaç yaşında, nereli? Bayhan biyografisi! VAPUR SEFERLERİ İPTAL Mİ? 18 Nisan İstanbul'da vapur seferleri iptal mi edildi? Yeşim Akıncı kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Yeşim Akıncı kaç yaşında, nereli? Yeşim Akıncı biyografisi! Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim? Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title