Haberler

Anavatan Partisi'nden 'Koruma' Açıklaması

Anavatan Partisi'nden Yapılan Açıklamada, 'İçişleri Bakanlığı, Yaptığı Konuşmalardan, Tespitlerden ve Eleştirilerden Dolayı Hiçbir Siyasi Parti Liderini 'Hayret ve Esefle' Karşılama Lüksüne Sahip Değildir' Denildi.

Anavatan Partisi'nden yapılan açıklamada, ''İçişleri Bakanlığı, yaptığı konuşmalardan, tespitlerden ve eleştirilerden dolayı hiçbir siyasi parti liderini 'hayret ve esefle' karşılama lüksüne sahip değildir'' denildi.

Açıklamada, Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun 24 Ocak 2007'deki parti toplantısında, koruma talebine rağmen kendisine İçişleri Bakanlığınca koruma verilmediğini dile getirerek, İçişleri Bakanına kimlere koruma verildiğini sorduğu hatırlatıldı.

İçişleri Bakanlığından konuya ilişkin yapılan açıklamada,Bakanlığın cevap vermesi beklenen hiçbir sorunun karşılığının bulanamadığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Hal böyle iken, İçişleri Bakanlığının tamamen siyasi kaygılarla sorularımıza cevap vermek yerine, meseleyi 'biz aslında koruma verdik' gibi basit bir savunma mantığı ile hareket etmiş olmasını yadırgıyoruz. Kaldı ki, dün İstanbul Emniyet Müdürlüğünün ajanslarda da yer aldığı ve iddia ettiğinin tersine, Erkan Mumcu özel işleri nedeniyle değil, aynı gün saat 17.00'deki THY uçağı ile TBMM'deki gizli oturuma katılmak üzere İstanbul'dan ayrılmıştır. İçişleri Bakanlığının, önce bu çelişkili açıklamalarına açıklık getirmesi gerekir.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title