Haberler

Anavatan Partisi Genel Başkanı Uzun: Cumhurbaşkanı Görev Süresi Bittiğinde Yargılansın

Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün "Kayıp Trilyon Davası"ndan yargılanmasıyla ilgili kararı eleştirdi. Uzun, "Cumhurbaşkanı yargılanacaksa görev süresi dolduktan sonra yargılansın" dedi.

Anavatan Partisi'nin 26. kuruluş yıldönümü partinin genel merkezinde düzenlenen kokteyle kutlandı. Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun, kutlama kokteyline katılan Demokrat Parti(DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk'u kapıda karşıladı.

Uzun, Sincan Ağır Ceza Mahkemesi'nin, "Kayıp Trilyon Davası"nda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ilgili kararı eleştirdi. Uzun, Gül'ün yargılanacaksa bile görev süresinin dolmasının ardından yargılanması gerektiğini söyledi.

Anavatan Partisi ve DP'nin birleşmesiyle ilgili soruları yanıtlayan Uzun, bunun hukuki bir süreç olduğunu ve zaman alacağını söyledi. İki partinin birleşmesinin merkezde oluşacak yeni, güçlü bir partinin Türkiye'nin hayrına olacağını düşündüklerini belirten Uzun, yeni partinin hangi çatı altında kurulacağı sorularına, "Şahsen ben çatıyla ilgilenmiyorum. Anavatan Partisi olarak biz, mümkün mertebe temeliyle ilgileniyoruz. İnşallah, toplumun bütün kesimlerini bir arada buluşturabilecek bir zemini, bir temeli oluşturabiliriz" şeklinde yanıt verdi.

Türkiye'nin son günlerde yeni bir tartışma konusuyla yeni bir polemik, yeni bir cepheleşme, yeni bir kamplaşma konusu daha ortaya çıktığını dile getiren Uzun, Cumhurbaşkanı'nın görev süresi içinde yargılanıp, yargılanamayacağı konusunun gündeme getirilmesini eleştirdi.

Uzun, "Bu ülkenin siyasetçileri neden şunu söyleyemezler, 'Evet seçilme sürecinde birçok tartışma olmuştur ama seçilmiş, görevinin başında bir cumhurbaşkanı vardır. Evet, Anayasamız güzel yazılmamıştır.' diye denilmiyor. Bu söylediklerimden cumhurbaşkanının suç işlemediği anlamı çıkmasın. Cumhurbaşkanı görev süresi bittiğinde yargılansın elbet. Başka suçları varsa onlardan da yargılansın" dedi.

-82 ANAYASASI'NDAN KURTULMALIYIZ-

Uzun, bir yanda bıçağın kemiğe dayandığı ekonomik krizin olduğunu diğer yanda şekil değiştirdiği görülen terör, bir yanda ise Anayasa değişikliği süreci yaşandığını vurguladı.

Anayasa değişikliği konusunun ise üzerinde durulması gereken önemli bir konu olduğunu ifade eden Uzun, "Anavatan Partisi olarak bizler diyoruz ki, 82 Anayasası'ndan kurtulmalıyız. Yepyeni bir Anayasaya ihtiyacımız var. Türkiye'nin tüm sorunları, kaynağını bu Anayasa'da bulmaktadır. Bu Anayasa'nın maddelerini değiştirmek de kafi gelmemektedir. Değişen maddeler de adeta ideolojik bir mutasyona uğramakta, Anayasa'nın ruhuna işlemiş zihniyet, onları da etkilemektedir. Biz devleti kendi insanından koruyan bir Anayasa istemiyoruz. İnsanını devlet eliyle koruyan bir Anayasa istiyoruz" şeklinde konuştu.

-MENDERES KARDEŞİMDİR BİR ŞEY SÖYLEYEMEM

-DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, partilerin birleşmesiyle ilgili kutlamaların Anavatan Partisi'nin kuruluş yıldönümü kokteylinde yapıldığını belirtti. Hüsamettin Cindoruk, Aydın Menderes'in partisinden istifa etmesiyle ilgili soruya, "Menderes kardeşimdir. Bu nedenle bir şey söyleyemem" yanıtını verdi.(ANKA)

(HM/EÖ)

Kaynak: ANKA / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title