Haberler

Anavatan Partisi Erdemli İlçe Teşkilatı'nda Toplu İstifa

Mersin'in Erdemli İlçesinde Anavatan Partisi Üyesi 343 Kişinin, Parti Üyeliğinden İstifa Ettiği Bildirildi.

Mersin'in Erdemli ilçesinde Anavatan Partisi üyesi 343 kişinin, parti üyeliğinden istifa ettiği bildirildi.

Erdemli Öğretmenevi'nde basın toplantısı düzenleyen partililer adına açıklama yapan Faruk Ercan, istifa gerekçelerini anlattı. 2002 seçimlerinde partinin barajı aşamamasının sebebi olarak taşra teşkilatlarındaki düzensizliği gösteren Ercan, "Partimizin taşra yöneticileri, yönetimi ellerinde tutmanın telaşı içindedir. Anavatan Partisi'nin ülkeyi yönetmek, iktidara gelmek iddiasından koptuğunu görüyoruz. Partinin politikasını, hedeflerini, ilkelerini anlatacak yepyeni bir Anavatan Partisi'nin doğduğunu müjdeleyecek enerjide insanları parti kadrosunda göremedik. Parti yönetimleri halktan kopmuştur, adeta halka küsmüştür, barışma emelleri de yoktur" dedi.

"Genel Başkan Erkan Mumcu'nun ülke için söyleyecek sözü olan herkesi siyasete davet etmesi, partinin herkese kucağını açacağını söylemesi bizlerde büyük bir heyecan yaratmıştı" diyen Ercan, şöyle devam etti:

"Parti bugün iktidara gelme ümidini Adalet ve Kalkınma Partisi'nin başarısızlığında aramakta, Anadolu meydanlarında siyaset yapamamaktadır. Partililerce seçimlerin niye kaybedildiğinin sebebi halen çözülememiş, kavranamamış, suç 'ihanet edenler' mantığında aranarak gaflete düşülmüştür."

Tüm bu yaşananlardan ciddi kaygılar duyduğunu ifade eden Ercan, "Partiye kayıtlı 343 kişi olarak bizler, üzülerek partimizden istifa ettik. İstifa dilekçelerimiz ve listeleri, il, ilçe ve genel merkez teşkilat başkanlığına verilmiştir. Bundan sonra millet ve hukukla olan her düşünceye açığız" şeklinde konuştu.

(Oİ-MT-ÖZ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title