Haberler

Anavatan'lı Tekcan'a Prezervatif Davası

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Expo 2015 İçin Düzenlediği Tayland Gezisinin Ardından, "Havaalanında Prezervatif Dağıtacaktık Ama Yetişemedik" Şeklinde Açıklama Yapan Anavatan Partisi Konak İlçe Başkanı Hikmet Tekcan Hakkında Dava Açıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin EXPO 2015 için düzenlediği Tayland gezisinin ardından, "Havaalanında prezervatif dağıtacaktık ama yetişemedik" şeklinde açıklama yapan Anavatan Partisi Konak İlçe Başkanı Hikmet Tekcan hakkında dava açıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İzmir'in EXPO 2015 adaylığına destek sağlamak için düzenlediği Tayland gezisi hakkında "Havaalanında prezervatif dağıtacaktık ama yetişemedik" diye açıklama yapan Anavatan Konak İlçe Başkanı Hikmet Tekcan için açılan bin 500 YTL'lik tazminat davası, İzmir Bayraklı Adliyesi 11 Sulh Hukuk Mahkemesi'nde görülmeye başlandı. TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Bölge Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Barka'nın açtığı davada duruşmaya davalı Hikmet Tekcan'ın avukatı katılırken,

Barka yaptığı açıklamada, "Esasen gezi teklifi bize ulaştığında, geziye sadece EXPO'yla ilgili odalar katılsın denildi. Ancak Aziz Kocaoğlu, 'Orada İzmir'in tüm sivil toplum kuruluşları ve odaları katılmalıdır, aynı zamanda EXPO 2015'in İzmir'de yapılması kararlılığımızı göstermemiz gerekmektedir' dedi. Bize kendisi özel ricada bulundu. Bunun üzerine biz de geziye katılma kararı aldık" dedi.

Hikmet Tekcan'ın gazetelerdeki sözlerini Tayland'da iken oğlunun kendisine ilettiğini belirten Barka, "Sanırım Hikmet Tekcan, gazetelere çıkmak için böyle bir açıklama yaptı. Böyle şeyler yapmayı bıraksın, Türkiye'nin Tayland'a dönmemesi için politikalar üretsin. Biz burada Tekcan hakkında bin 500 YTL'lik tazminat davasının yanı sıra Cumhuriyet Başsavcılığı'na kendisi hakkında suç duyurusunda da bulunduk. Ayrıca biz bu davalarımız hakkında çok ısrarlıyız ve peşini bırakmayacağız. Yaptığı açıklamadan

dolayı ben ve ailem utanç içindeyiz. Sanki o geziye katılanlar oradaki kadınlar için gidilmiş imajı yaratıldı" diye konuştu.

Hikmet Tekcen olay sonrası yaptığı açıklamada, "Herkes bu konuyla ilgili bir açıklama yaptı, fakat günah keçisi ben oldum. Amacım İzmir halkının paralarının boş yere harcanmamasını belirtmektir. Şu ana kadar yapılan bütün tartışmaların faturasını bize mal etmeye çalışıyorlar" demişti. Yapılan açıklamaların ardından Hikmet Tekcan hakkında Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu da dava açacağını belirtmişti.

(KA-YK-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title