Haberler

Anavatan'dan "Ayağa Kalkmama" Yanıtı: "İkisi de Genel Başkan"

Tes-iş'in Kongresinde Başbakan Erdoğan Salona Girerken Mumcu'nun Ayağa Kalkmamasına Anavatan'dan Yanıt Geldi. Anavatan Partisi Mkyk Üyesi Fettullah Gündüz, "Her İkisi de Siyasi Parti Genel Başkanı. Diyalog Kanalını Açık Tutmaya Çalışan Erkan Bey. Tavrı Olan Başbakan" Dedi.

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasındaki soğukluk kendisini en son TES-İŞ'in kongresinde su yüzüne çıkardı.

Kongrenin yapıldığı salona Başbakan Erdoğan girdiğinde ANAVATAN Lideri Mumcu ayağa kalkmadı. Erdoğan da Mumcu ile tokalaşmadı. Bu olay zihinlere Turgut Özal'ın cumhurbaşkanlığı döneminde ayağa kalkmadığı için görevden alınan dönemin Çanakkale Belediye Başkanı CHP Milletvekili İsmail Özay olayını anımsattı.

Erdoğan-Mumcu arasındaki "kalkmama-tokalaşmama" krizini ANKA'ya değerlendiren Mumcu'nun partideki prenslerinden Merkez Karar ve Yürütme Kurulu üyesi Fettullah Gündüz, "Her ikisi de siyasi parti genel başkanı" dedi.

Mumcu'nun diyalog kanalını açık tutmaya çalıştığını, geçmişte Erdoğan'a Anayasa değişikliği konusunda mektup yazıp karşılığını alamadığını belirterek Mumcu ile gerek Meclis'te gerekse sivil toplum örgütlerinin toplantılarında yüz yüze gelmekten kaçınanın Erdoğan olduğunu savundu.

Gündüz, şöyle konuştu:

"Bizim bir tavrımız yok. Tavrı olan sayın Başbakan. Sayın Başbakan'ın tasnifçi, ayrımcı tutumu bir başbakana yakışır tutum değil. Bir noktada artık Sayın Başbakan'ın cesareti sorgulanır hale gelir Mumcu'dan neden kaçıyorsun diye. Bu bir yere kadar sürecek. Bir yerde karşılaşacaklar. Siyaset buluşarak yapılır, kaçarak yapılmaz."(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title