Haberler

Anamur'da Engelleri Kaldırın Neler Yaparız Sergisi Açıldı

Güncelleme:

Mersin'in Anamur ilçesinde Engelliler Haftası dolayısıyla Anamur Engelli ve Engelli Aileleri Dayanışma Derneği, "Engelleri Kaldırın, Neler Yaparız" adlı bir sergi açtı.

Sergi açılışı öncesi bir konuşma yapan Anamur Engelli ve Engelli Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Hikmet Narcı, 2010 yılında kurdukları derneğin engellilerin eğitimine yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi. Toplumumuzun engellilerin neler yapabildiğini görmeleri açısından sergiye "Engelleri Kaldırın, Neler Yaparız" ismini verdiklerini ifade eden Narcı, "Engelli vatandaşlarımızın eğer imkan sağlanırsa toplumdan farklı bireyler olmadıklarını artık toplumumuzun idrak etmeleri gerektiğini düşünerek bu çalışmayı yaptık. Böyle el beceri kursları düzenleyerek onları topluma kazandırıyoruz. Burada hem zamanlarını geçiriyorlar hem de el becerilerini ortaya koyarak bu tür çalışmalara imza atıyorlar. Bunda çok başarılı olduklarını düşünüyorum. Halkımızın bu çalışmalara destek çıkmalarını istiyorum. Eğer çalışmalarımıza destek verilirse üretime yönelik çalışmalar da yapabileceğimize inanıyorum" diyerek sergiye destek verenlere teşekkür etti.

Konuşmalar sonrası serginin açılış kurdelesini Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk, Garnizon Komutanı Binbaşı Sefa Bakırcı ve Anamur Belediye Başkan Vekili Hatice Bozkurt Kılınç birlikte kesti. Kurdele kesiminden sonra sergiyi gezen davetlilere Dernek Başkanı Hikmet Narcı sergi hakkında bilgiler verdi. Serginin gezilmesinin ardından bir kokteyl verildi.

16 Nisan 2014 Cuma güne kadar açık kalacak olan sergiye Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk, Garnizon Komutanı Binbaşı Sefa Bakırcı, Anamur Belediye Başkan Yardımcısı Sezai Şimşek, Anamur Belediye Başkan Vekili Hatice Bozkurt Kılınç, çeşitli STK ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Engelliler Haftası Mersin Anamur Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title