Haberler

Analig Judo Grup Müsabakaları Başladı

Siirt'te, Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Judo Bölge Grup Müsabakaları başladı.

Siirt'te, Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Judo Bölge Grup Müsabakaları başladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde Şehir Spor Salonu'nda başlayan turnuvaya, Siirt, Batman, Diyarbakır, Şırnak, Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis, Adıyaman ve Mardin'den 150 sporcu katıldı.

Sporun tabana ve geniş kitleye yaygınlaştırılması, ilgili branşlarda kulüplere ve milli takımlara altyapı oluşturulması amacıyla hayata geçirilen ANALİG projesi kapsamında yapılan müsabakalar sonunda dereceye giren takımlara ödül verilmesi için tören düzenlendi.

Judo Federasyonu Başkanı Sezer Uysal, törende yaptığı konuşmada, Anadolu Yıldızlar Ligi'nin birinci etabını Siirt'te yaptıklarını söyledi.

ANALİG etaplarının 8 kentte devam ettiğini belirten Uysal, şöyle konuştu:

"Bundan sonraki yarı final 4 etaplı olacak, ondan sonra finali 3 etaplı yapıp maçları bitireceğiz. Doğu illerindeki katılım, bayan sporcuların da aktif bir şekilde olması bizim için önemliydi. Buradaki organizasyon Siirt'imize ve doğu illerimize yakışır bir şekilde oldu. Bu müsabakalar başlangıç oldu. İnşallah Siirt'te daha büyük organizasyonlar yapacağız."

Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın ise, judo müsabakalarına ev sahipliği yapmanın kendileri için büyük bir keyif olduğunu belirterek, sporculara başarılar diledi.

Konuşmaların ardından, Belediye Başkan Vekili Taşkın, Federasyon Başkanı Uysal ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüsam Olğaç, dereceye giren sporculara ödül verdi.

Belediye Başkan Vekili Taşkın, Denizli'de düzenlenen Türkiye Görme Engelliler Judo Müsabakalarında, büyükler 66 kilogram Türkiye şampiyonu olan Siirtli sporcular Abdurrahim Özalp ve gençler 66 kilogramda Türkiye ikincisi olan Fırat Kibici'ye çeyrek altın hediye etti.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Batman Siirt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title