Haberler

Anadolujet Tanıtım Toplantısı

THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, Uçaklarda Cep Telefonu Kullanımına Sadece Yazılı Veri Aktarımı Noktasında İzin Verileceğini, Cep Telefonuyla Uçakta Konuşulmasına İzin Verilmesinin Uçak Kazalarını da Beraberinde Getireceğini Söyledi.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, uçaklarda cep telefonu kullanımına sadece yazılı veri aktarımı noktasında izin verileceğini, cep telefonuyla uçakta konuşulmasına izin verilmesinin uçak kazalarını da beraberinde getireceğini söyledi.

Türk Hava Yolları, 23 Nisan 2008 tarihinde Ankara merkezli olarak uçuşlara başlayacak olan alt markası Anadolujet ile ilgili Anadolu illerinde yaptığı bilgilendirme amaçlı faaliyetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Antakya Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen Anadolujet Tanıtım toplantısına THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, Gelir Yönetim Başkanı Sami Alan, Halkla İlişkiler Başkanı Himdi Irmak, Anadolu Bölge Müdürü Necdet Gürsoy ve çok sayıda iş adamı ve acente sahipleri katıldı.

Anadolujet ile Anadolu'da farklı bir uçuş konsepti başlayacağını, yolcuların THY güvencesi altında daha ekonomik seyahat etme olanağına kavuşacağını ifade eden Karlıtekin, "Çalışmalarımızı yürütürken üç hususu göz önüne alıyoruz. Bu hususlar şirketimize ticari değer katmak, ulusal taşıyıcı olarak milletimize yarar sağlamak ve havacılığı geliştirmektir. Anadolujet bu yolda önemli bir adımdır. Böylelikle Ankara'ya yeni bir soluk getireceğiz, havacılıkta yeni bir dönem başlatıyor olacağız. En önemlisi daha geniş bir halk kitlesine hitap edeceğiz ve daha çok insanı uçakla tanıştıracağız. Yolcularımız artık güvenilir bir markayla ekonomik seyahat edecekler" dedi.

Basın mensuplarının Avrupa Birliği Komisyonu'nun Avrupa hava sahasındaki uçaklarda cep telefonu kullanımına resmen izin vermesiyle ilgili bir soruyu yanıtlayan Candan Karlıtekin, şunları söyledi:

"Cep telefonunu özellikle ciddi yatırım yaptığımız yeni uçaklarda kullanılır hale getireceğiz. Ancak cep telefonunun kullanımına sadece yazılı veri aktarımı noktasında izin vereceğiz. Konuşmaya izin vereceğimizi düşünmüyorum. Tabi, bu zaman alacak bir süreç çünkü, bir uçakta cep telefonunun kullanılabilir hale getirilmesi için 700 bin Dolar'dan daha fazla bir maliyet gerekiyor. Yinede bu konuda ipin ucunu fazla bırakmamak gerekiyor. Çünkü bu konuda oluşabilecek yanlış bir zihniyet uçak kazalarını da beraberinde getirecektir. Hava yolu taşımacılığı ciddiyeti asla elden bırakmamalıdır." Toplantıda, Uluslararası Havayolu Taşımacılığı Birliği Kongresi'nin, 1-3 Haziran tarihleri arasında Türkiye'de yapılacağı da kaydedildi.

(OK-AB-ÖZ-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title