Haberler

    Anadolu Yakasının En Büyük Ofis Projesi

    Fikirtepe’nin en büyük ofis projesi Business İstanbul, ofis pazarının altını üstüne getirdi.

    Aksun İnşaat tarafından Anadolu Yakası"nın en büyük ofis projesi olarak hayata geçirilen Business İstanbul kapılarını projemlak.com"a açtı.

    İşte Aksun İnşaat Genel Müdürü Abbas Ayazoğlu ile yaptığımız o röportaj :

    BUSİNESS İSTANBUL İLE İLGİLİ GELİŞMELERİ BİZİMLE PAYLAŞIR MISINIZ?

    Yaklaşık 1,5 yıllık çalışmanın sonuna geldik. Business İstanbul"un ilk etabı 3 bloklu, teslimlere başladık. Ayrıca arsa sahipleri ile ilgili de önümüzdeki teslimlere devam edeceğiz. Yani bu ay içinde projeyi teslim edeceğiz.

    İnşaatın tamamını 2020 yılı gelmeden bitirmeyi planlıyoruz. Bittiğinde 6 bloklu Türkiye"nin en büyük ofis projesi olmuş olacak. 270 bin metrekarelik projeyi bitirmiş olacağız inşallah.Satışlar genelde kurumsal firmalara gidiyor, yatırımcıya gitmiyor. Son kullanıcıya gidiyor demek ki sektörde bir ihtiyaç varmış.

    PROJENİN NE KADARINI SATTINIZ?

    Satışın tamamlanan ilk bloğun yüzde 95"ni sattık bir katımız kaldı. Genelde satışlarımızı İSO 500 firmalarına, yani büyük firmalara sattık. Yatırımcı yok.

    PROJEYE NE KADAR BİR BÜTÇE AYIRDINIZ?

    İlk etapta 350 milyon lira bütçemiz var. İkinci etapta da bu şekilde bir bütçe ayırdık. Toplamda 800 milyon lira bütçe ayırdık.

    PROJEYE YABANCILARIN İLGİSİ NE DURUMDA?

    Yabancılar genellikle yatırımcı mantığında olduğu için biz burayı daha çok yerli gerçek kullanıcılara sattık. Biz zaten yabancıları hedefleyen bir çalışma içinde olmadık.

    OFİSLERİ TAMAMEN SATMAYI MI DÜŞÜNÜYORSUNUZ YOKSA KENDİMİZ DE KİRALAMA YAPARIZ DİYOR MUSUNUZ?

    Satışa dönük çalıştık. Kiralamayla ilgili düşüncemiz olmadı. Hep satışla gittik ve kiralama yapmayı düşünmüyoruz.

    METREKARE FİYATLARI HAKKINDA BİLGİ VERİR MİSİNİZ?

    Yerine ve katına göre 3 bin 500 – 4 bin dolar üzerinden satıyoruz.

    BÖLGEDEKİ DİĞER OFİSLERE GÖRE SİZİN FİYATLARINIZ NE DURUMDA?

    Fikirtepe"deki tek ofis projesi biziz ama buraya yakın lokasyonlarla kıyaslandığında uygun kalıyoruz.

    DOLAR ÜZERİNDEN SATMAK SIKINTILI OLMADI MI?

    Yok biz bir sıkıntı yaşamadık ama piyasada TL üzerinden borçlanma talebi var. Bu konuyla ilgili bir değerlendirme yapıyoruz. 2. etapla ilgili belki böyle bir çalışma yapabiliriz.

    OFİSLERİN METREKARE BÜYÜKLÜKLERİ NE KADAR?

    Bizim katımızda ofislerimiz 10 bağımsız bölümden oluşuyor. 70 m2 ile 280 m2 arasında değişiyor. Ama katları biz bütün olarak ya da yarım olarak satıyoruz. Dolayısıyla bizim bir katımız bin 250 m2"den başlıyor, bin 450 m2"ye varan katlarımız var. Yani en az 600-650 m2"lik bir alan alabiliyorlar. Çok küçük alıcıya vermiyoruz diye bir durum yok. Ama satışlarımız bu şekilde gidiyor.

    İSTANBUL OFİS PAZARINDA BİR MİLYON M2 OFİSİN BOŞ OLDUĞU SÖYLENİYOR. BÖYLE BİR DURUMDA, BUSİNESS İSTANBUL GİBİ BÜYÜK ÇAPLI BİR OFİSİ TEK SEFERDE YAPMAK RİSKLİ DEĞİL Mİ?

    Bakınca öyle gözüküyor ama, konum olarak büyük bir avantaja sahibiz. Fikirtepe dönüşecek ve tamamen büyük rezidanslardan oluşacak. Böyle bir bölgede tek ofis projesiyiz. Ulaşım açısından bakınca, Avrupa"yı Anadolu yakasına bağlayan tüm toplu ulaşım araçlarının kesişme noktası Göztepe"de… Metroyla direk ulaşım yapabildiğimiz gibi, Marmaray"la, metrobüsle çok rahat gidebiliyorsunuz. Bakırköy"den buraya gitmek 20 dakika gibi düşünün, Ataşehir"e gitmek daha yakın olmasına rağmen bir saat buluyor. Dolayısıyla konum olarak çok avantajlıyız. Böyle bir bölgede ofis alanların servise ihtiyacı olmayacak bile…

    İSTANBUL"DA İŞ DÜNYASI DEYİNCE AKLA İLK AVRUPA YAKASI GELİYOR. ANADOLU YAKASI"NDA TALEP NASILDI?

    Başlangıçta böyle bir endişemiz vardı ama geldiğimiz bir noktada hiçbir sıkıntı yok. Gelen talepler bizi oldukça şaşırttı. Herhangi bir sıkıntı yaşamadık fazlasıyla talep aldık. En güzel yanı talep aldığımız firmalar ülke genelinde bilindik büyük firmalar olmasıydı.

    PROJE KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ… BU KAPSAMDA BAŞKA PROJELERİNİZ OLACAK MI?

    Öncelikli olarak bu proje çok büyük bir proje… buradan alnımızın akıyla kalkabildik. Herkese zamanından önce yerlerini teslim etme hedefimiz var ve ilk etabı bitirerek büyük bir kısmını halletmiş olduk. İkinci etaba da başladık. Muhtemelen 5-6 içinde yükün büyük bir kısmını üstümüzden atmış olacağız. Ondan sonra düşünüyoruz, bu sektörde devam etme düşüncelerimiz var.

    EYLÜL DÖNEMİ KAMPANYA DÖNEMİ, SİZİN DE MÜŞTERİLERİNİZE DÖNÜK KAMPANYALARINIZ OLACAK MI?

    Biz her dönem ara ara bu tarz kampanyalar yapıyoruz. Şimdi 2. Etap için böyle bir çalışma yapacağız ama henüz netleşmiş bir şey yok…

    KENTSEL DÖNÜŞÜM SÜRECİ NASIL İLERLİYOR?

    Şu an Çevre ve Şehircilik Bakanı yeni bir bakan, süreci yakından takip ediyor. Problemleri hızlı çözüyor. Birkaç sene içinde Fikirtepe dönüşmüş olur.

    SÜMEYRA KIRCA - ÖZEL RÖPORTAJ

    Kaynak: Projemlak / Ekonomi

    Fikirtepe İstanbul Türkiye Ekonomi Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title