Haberler

    Anadolu Üniversitesi'nin Köln'de Mezuniyet Coşkusu

    KÖLN'de düzenlenen 30'uncu yıl mezuniyet törenine katılan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Anadolu Üniversitesi'nin Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük üniversitesi olduğu belirterek, Açıköğretim Fakültesiyle de çeşitli Avrupa ülkelerinde yaşayan Türk vatandaşların eğitim ve kültür ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi.

    KÖLN'de düzenlenen 30'uncu yıl mezuniyet törenine katılan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Anadolu Üniversitesi'nin Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük üniversitesi olduğu belirterek, Açıköğretim Fakültesiyle de çeşitli Avrupa ülkelerinde yaşayan Türk vatandaşların eğitim ve kültür ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi. Açıköğretim Fakültesi programında 10 ayrı dalda eğitim verdiklerini belirten Prof. Dr. Gündoğan, Uluslararası İlişkiler, Sosyoloji ve İlahiyat bölümlerine büyük ilgi gösterildiğini söyledi.

    30 YILDA 30 BİN ÖĞRENCİ, 10 BİN MEZUN

    Anadolu Üniversitesi'nin 30 yıldır Batı Avrupa'da bulunduğunu ifade eden Gündoğan, şöyle konuştu: "Bizim için mutluluk verici, gurur verici bir tablo. Anadolu Üniversitesi Batı Avrupa Programları 1986 yılında Köln merkezli olarak başladı ve bu yıl 30'uncu yılını kutluyoruz. Batı Avrupa'nın tüm ülkelerinde yüksek eğitim hizmeti veriyor. Üniversitemizin kuruluş kanununda da devletimiz bizi yurt dışındaki vatandaşlarına yüksek eğitim hizmeti vermemizle görevlendirmiştir. Biz de bu hizmeti layığıyla yapmaya çalışıyoruz. 30 yıldır bu coğrafyada Türk vatandaşlarımıza ulaştık ve neredeyse 30 bine yaklaşan öğrenci kitlemiz, şu ana kadar da 10 binin üzerinde mezunumuz var. Anadolu Üniversitesi sadece Batı Avrupa'da değil son yıllarda Azerbaycan'da, Balkanlar'da, hatta önümüzdeki haftadan itibaren inşallah Kuzey Amerika'da hizmet vermeye başlayacağız. Bizim sloganımız herkes tarafından biliniyor. Dünyanın neresinde bir Türk varsa ve yüksek öğretime ihtiyaç duyuyorsa Anadolu Üniversitesi olarak onların ayağına kadar hizmet götürmeye hazırız."

    İKİ KÜLTÜRDEN BESLENİYORSUNUZ

    Başkonsolos Hüseyin Emre Engin ise, Anadolu Üniversitesi'ne 30 yıldır verdikleri hizmetlerden olayı teşekkür etti: "Anadolu Üniversitesi'nin en büyük avantajı Avrupa'da ve yurt dışında kendi dilimizde yüksek öğrenim sunmasıdır. Türkiye'de kökleri olan ve yurtdışında yaşayan insanlarsınız. Sahip olduğunuz iki kültürden beslenmenin ne kadar büyük avantaj olduğunu hayatınızda göreceksiniz. Hem sosyal hayatta hem de iş hayatınızda sizin farklılığınızı ortaya koyacaktır. Siz, artık iş arkadaşlarınızdan bir adım öndesiniz." Konuşmaların ardından salonda bulunan 150 öğrencinin başarı belgeleri ve diplomaları takdim edildi. Çekilen hatıra fotoğraflarının ardından öğrenciler hep birlikte keplerini havaya fırlattı.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Anadolu Üniversitesi Gündoğan Köln Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title