Haberler

Anadolu Üniveritesi Shyo, AB Standartlarında Eğitim Veriyor

Eskişehir Anadolu Üniversitesi (Aü) Sivil Havacılık Yüksekokulu (Shyo), Avrupa Birliği Standartlarında Eğitim Veriyor.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ) Sivil Havacılık Yüksekokulu (SHYO), Avrupa Birliği standartlarında eğitim veriyor.

Sınav merkezi olarak yetkilendirilen AÜ SHYO, başta kendi öğrencileri olmak üzere tüm Türkiye'de "Havaaracı Bakım Lisansı" almak isteyen adayların sınavlarını Sivil Havacılık Genel Müdürü adına yapma yetkisini alıyor. AÜ Sivil Havacılık Yüksekokulu'nun Uçak Gövde Motor Bakım ve Havacılık Elektrik Elektroniği bölümlerinde verilen teknik bakım eğitimi, bundan böyle AB standartlarında sürdürülecek. Havaaracı bakım eğitiminin nasıl verilmesi gerektiğini düzenleyen AB standartları çerçevesinde verilecek eğitim, SHY/JAR-66 (Havaaracı Bakım Personeli Yönetmeliği) ve SHY/JAR-147 (Havaaracı Bakım Eğitim Kuruluşları Yönetmeliği)'ni kapsıyor. Ayrıca Sivil Havacılık Yüksekokulu SHY/JAR-147'ye göre sınav yapma yetkisi de alarak sınav merkezi durumuna gelecek.

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından verilecek olan yetkilendirme belgesi için gerekli modül sınavları, eğitim sürecinde AÜ SHYO'da yapılacak. Yetkilendirme belgesi, öğrencilerin mezun olduklarında herhangi bir ek eğitime gerek kalmadan ya da başka bir sınava girmeksizin gerekli tecrübe şartlarını yerine getirdikten sonra "havaaracı bakım lisanslarını" alabilmelerini sağlayacak. SHYO, "sınav merkezi" yetkilendirilmesi kapsamında, tüm Türkiye'de ilk kez havaaracı bakım lisansı alacak adayların yanında, mevcut lisansı olan uçak bakım teknisyenlerinin, kategori geçiş, sınırlama kaldırma, kategori ilave edilmesi gibi sınavlarını da yapılabilecek.

(HÖ-MŞ) 06.06.2008 18:32 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title