Haberler

Anadolu Topraklarının Zengin Lezzetleri Raika'da

Güncelleme:

Anadolu topraklarının zengin lezzetleri Raika'nın iftar menüsünde buluşuyor

The Marmara Taksim'in panoramik şehir manzaralı teras katında, 'Türkiye mutfağı' konseptiyle hizmet veren Raika, Anadolu'nun yöresel ve etnik mutfaklarından pek çok farklı lezzeti, geleneksel kalıpların dışına çıkararak lezzet severlerle buluşturmaya devam ediyor. Raika'nın en iddialı yemeklerini bir araya getirdiği 'iftar menüsü', Ramazan ayı boyunca geleneksel mutfağın en seçkin lezzetlerini meraklılarıyla buluşturacak.

Geleneksel mutfağın en güzel örneklerini bir araya getiren menüsündeki seçkin lezzetlerden oluşan 'iftar menüsü'yle, konuklarına unutamayacakları bir Ramazan yaşatacak olan Raika'da Ramazan ayı boyunca her hafta farklı bir menü sunulacak. Raika'nın iftariyelik, çorba, ara sıcak ve zeytinyağlı, ana yemek, pilav-hamurişi-sebze ve tatlı alternatifleri ile şerbet seçeneklerinden oluşan iftar menüsü, limitsiz soft içecek de dahil 100 TL fiyat ile lezzet severlerle buluşacak.

Anadolu sofra geleneklerinin en köklülerinden biri olan 'paylaşma' geleneğini servis üslubu olarak benimseyen Raika'da iftar menüsü de misafirlerin paylaşması için ortaya servis edilecek şekilde hazırlandı. İftar menüsünde öne çıkan lezzetlerden bazıları ise mürdüm erikli dana kaburga, sakız kabağına sarılı rezeneli levrek, bademli pilav, çiporta, kuşağzı mantı, Hünkar beğendi, keşkek, erikli kuzu incik- beğendi, naneli sakız kabağı, dana yanak, ev yapımı baklava, ve muhallebili güllaç.

Türkiye'nin farklı bölgelerinin mutfaklarının klasik lezzetlerini, kendine has yorumuyla sunan ve klasik Türk mutfağına alışılmış yemek ve sunumların dışında, yeni ve çağdaş bir soluk getirmek amacıyla yola çıkarak Türk, Çerkez, Laz, Ermeni, Kürt, Rum, Balkan ve daha pek çok yerel mutfağın en güzel örneklerini bir araya getiren Raika, menüsündeki her bir lezzeti klasiğin ötesine taşıyarak kendi yorumuyla lezzet severlere sunuyor.

Menüde 'mevsimsellik' ön planda

Anadolu'nun yöresel ve etnik mutfaklarından, az bilinen malzemelerinden, değişik pişirme tekniklerinden esinlenerek ve yaratıcılık ön planda tutularak kurgulanan menüde, dünyanın en eski yemeklerinden keşkek ve buharda pazılı deniz levreği, mekanın konseptine uygun olarak bir arada yer alıyor. Raika mutfağı ile ilk kez tanışacaklara unutamayacakları bir lezzet deneyimi yaşatmayı amaçlayan mekanda, Anadolu sofra geleneklerinin en köklü tavrı olan 'paylaşmak' bir servis üslubu olarak yer alıyor. Anadolu mutfağının en önemli özelliklerinden biri olan 'mevsimsellik' de Raika'nın menü yaratım aşamasında ön planda tutuluyor.

Menüde yer alan tüm lezzetler, mevsiminde ve taze olarak seçilmiş malzemelerle hazırlanıyor. Raika'da öne çıkan diğer bir konu ise mekanda konukların görebileceği açık mutfak anlayışıyla konumlandırılan ve geleneksel Anadolu mutfağının en çok tercih edilen pişirme yöntemlerinden biri olan kömür ızgarası. Menüsünde kömür ızgarasında pişen pek çok lezzete yer veren Raika'da, bu yöntemin yemeklerin lezzetinde yarattığı pozitif farklılık, geçmişten günümüze olduğu gibi muhafaza ediliyor.

İş yemeklerine özel toplantı odası

Raika'nın tıpkı menüsü gibi geleneksel çizgilerin modern bir yorumla sunulduğu dekorasyonunda ise ünlü mimar Hakan Ezer'in imzası var. Sadece Anadolu ve Trakya şaraplarından oluşan geniş bir şarap menüsüyle dikkat çeken mekanın Tarihi Yarımada manzarasıyla bütünleşen barı da akşamüstü buluşmaları için ideal bir ortam sunuyor. Konumu ve konseptiyle iş yemekleri için de iyi bir alternatif olan Raika'nın 190 kişi oturma kapasitesi ve özel toplantılar için 40 kişilik toplantı odası bulunuyor.

Geleneksel içeceklere de yer veren Raika'nın geniş şerbet menüsünün yanı sıra mekanda, Anadolu'nun her yöresinden peynir çeşitlerinden, tencere ve fırın yemeklerine, zeytinyağlılardan, kömür ızgarasında pişen lezzetlerden, geleneksel tatlılara kadar pek çok farklı alternatif bulmak mümkün.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Marmara Türkiye Taksim Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title