Haberler

Anadolu Oyuncak Müzesi Açıldı

Anadolu Oyuncak Müzesi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Adalet Bakanı Abduhamit Gül tarafından açıldı.

Anadolu Oyuncak Müzesi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Adalet Bakanı Abduhamit Gül tarafından açıldı.

Adalet Bakanı Gül, Dokuma Park içinde yapılan müzenin açılış töreninde, Antalya için çok güzel bir projenin hayata geçirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Gül, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün çocukların gezebileceği özel bir mekanı turizm kentine kazandırdığını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ise yol ve hizmet binaları gibi klasik belediye hizmetlerini sürekli gerçekleştirdiklerini ancak bu tür özel açılışlara katılınca daha mutlu olduğunu ifade etti.

Antalya'yı vizyon şehri yapmak istediklerini dile getiren Çavuşoğlu, büyükşehir ve ilçe belediyelerle Antalya'yı hak ettiği yere getirmeleri gerektiğini vurguladı.

Antalya'da klasik yatırımların yanında sanatta, sporda, bilimde yatırımlar yapılması gerektiğini anlatan Çavuşoğlu, kentte teknoloji şehri kuracaklarını kaydetti.

Türkiye'nin haklarını içeride ve dışarıda savunmaktan onur ve gurur duyduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, "Hukuki, siyasi her anlamda ülkemizin haklarını korumamız lazım. Ülkeye 15 Temmuz acısını yaşatan hainlerden de nerede olursa olsun hesap sormak bizim boynumuzun borcudur. Özellikle dışarıdaki hainlerin iade edilmesi, oralarda işlem yapılması konusunda Adalet Bakanımız ile yakın iş birliği içindeyiz. FETÖ'nün iadesi konusunda çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Kendisinin çok önemli gayretleri var." dedi.

Türkiye'nin adım adım hedeflerine ulaştığını belirten Çavuşoğlu, "Millete güvenerek bu hedefleri koyduk. Herkes ekonomik buhran içindeyken ülke ekonomisi yüzde 6'dan daha fazla büyüyor. Türkiye, karşı karşıya kaldığı tüm zorlukların üstesinden geliyor. Dünyadaki mazlumların yanında duruyor. Meksika'ya depremin ardından ilk yardımı ulaştıran ülke Türkiye oldu. Böyle bir milletin evladıyız. Ecdadımızdan bize yadigar kalan bu insani özelliğimizle tüm dünyaya ulaşıyoruz." diye konuştu.

Terör örgütleriyle mücadelelerini güçlü bir şekilde sürdürdüklerinin altını çizen Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Suriye'de istikrarın gelmesi için gece gündüz çalışıyoruz. Irak'ın toprak bütünlüğü için her türlü tedbiri alacağız. Bu vahim hatadan dönülsün. Oradaki Kürt kardeşlerimizin güvenliğini riske atan yönetimlerdir, sorumlusu da onlardır. Gerekli tavsiyelerde bulunduk. Geç kalmış değiller. Vahim hatadan dönmelerini istiyoruz ki bölgemize istikrar, huzur gelsin, iç savaşlar, gözyaşı olmasın, kan dökülmesin. Türkiye olarak gereken her şeyi yapacağız." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye'yi dünyada önemli bir aktör yapmak için gece gündüz çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Açılış kurdelesini kesen Çavuşoğlu ve Gül, müzeyi gezdi, oyuncakları inceledi.

Açılışa Antalya Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Antalya Milletvekileri Atay Uslu, Gökçen Özdoğan Enç ve Mustafa Köse de katıldı.

Kepez Belediyesi tarafından 4 bin metrekare alanda yapılan müzede 750 metrekare kapalı teşhir alanında 8 bin oyuncak bulunuyor. Müzede ayrıca 150 metrekarelik alanda çocuk atölyeleri de yer alıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Hakan Tütüncü Antalya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! UEFA ülke puanı sıralaması! (GÜNCEL) 19 Nisan Türkiye güncel ülke puanı sıralamasında kaçıncı sırada? Lille elendi mi? Aston Villa-Lille UEFA Avrupa Konferans Ligi maçı sona erdi 18-19 Nisan GÜNCEL Akaryakıt Fiyatları! Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 18-19 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? OLY hangi takım? OLY açılımı ne? Fenerbahçe Olympiakos maçını şifresiz veren kanallar! Fenerbahçe Olympiakos maçını hangi kanal veriyor? Survivor bugün yok mu, neden yok? Survivor yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? Survivor maçtan sonra yayınlanacak mı? Denizbank Torun Tower'ı satın aldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title