Haberler

Anadolu'nun En Büyük Sergisi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları'nda (KAYMEK) eğitim alan kursiyerlerin bir yıllık emeklerinden oluşan 11. Geleneksel Yıl Sonu Sergisi Kayseri Dünya Ticaret Merkezi'nde açıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları'nda (KAYMEK) eğitim alan kursiyerlerin bir yıllık emeklerinden oluşan 11. Geleneksel Yıl Sonu Sergisi Kayseri Dünya Ticaret Merkezi'nde açıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Dünya Ticaret Merkezi'nde gerçekleştirilen açılış törenine eşi Neşe Özhaseki ile birlikte geldi. Açılışa ayrıca, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, İl Müftü Vekili Mustafa Açıkalın, davetliler, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın verdiği konserle başlayan törende ilk konuşmayı KAYMEK Fotoğrafçılık Kursu kursiyeri Oktay Oruçtan yaptı. Öğrenmenin yaşının olmadığını belirten Oruçtan, herkesi KAYMEK kurslarına katılmaya ve meslek sahibi olmağa çağırdı. Oruçtan, KAYMEK'i Kayseri'ye kazandıran ve kendilerine böyle bir imkanı sağlayan Başkan Mehmet Özhaseki'ye teşekkür etti.

"KAYMEK TÜRKİYE'YE MODEL OLUYOR"

BEF Genel Koordinatörü Refik Tuzcuoğlu ise KAYMEK sergisinin Anadolu'nun en büyük sanat sergisi olduğunu söyledi. 11 yıl önce bir tesiste, birkaç branşla başlayan KAYMEK'in hizmet yolculuğunun bugün yan dallarla birlikte 105 branşta verilen eğitimle devam ettiğini belirten Tuzcuoğlu, 13 tesiste her yıl yaklaşık 16 bin insanın eğitim aldığını, konferans ve seminerlerle her yıl 100 bin insana ulaşıldığını kaydetti. KAYMEK'lerin birçok insanı meslek sahibi yaptığını ifade eden Refik Tuzcuoğlu, pek çok kişinin Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikayla iş sahibi olduğunu söyledi.

KAYMEK'lerin adeta sosyal bir laboratuvar gibi olduğunu ve yepyeni projeler hayata geçirdiğini vurgulayan Tuzcuoğlu, Türkiye'ye model olacak uygulamaların yapıldığını belirtti. Tuzcuoğlu, konuşmasının sonunda kendilerine verdiği desteklerden dolayı Başkan Özhaseki ve eşi Neşe Özhaseki'ye teşekkür etti.

"BİZİM ANLAYIŞIMIZDA AYRIMCILIK YOK"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de yaptığı konuşmada yıl boyunca emek verilerek ortaya çıkan eserlerin sergilendiği Geleneksel Yılsonu Sergisi'nin açılış programında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Başta BEF Genel Koordinatörü Refik Tuzcuoğlu olmak üzere sergide emeği geçen KAYMEK eğitmenleri ve kursiyerlerini tebrik etti. KAYMEK kurslarının sağlamış olduğu güzelliklere vurgu yapan Başkan Özhaseki, kısa bir süre önce Huzur Çınarı'nın "Bir Yastıkta Kırk Yıl" adlı etkinliğinde yaşadığı bir anıyı aktardı. Katıldığı program çıkışında karşılaştığı bir çiftin kendisine teşekkür ettiğini belirten ve bu teşekkürün nedenini anlatan Başkan Özhaseki, geçimsizlik nedeniyle ayrılmak üzere olan çiftin KAYMEK kursları ile tanıştıktan sonra birbirleriyle uğraşmak yerine kendilerini kursa verdiklerini ve ayrılmaktan vazgeçtiklerini söyledi. Özhaseki, bir ailenin kurtarılmasının bile dünyaya değer olduğunu kaydetti.

Fatih Sultan Mehmet'in yüzyıllar önce söylediği "Hüner bir şehri abad etmektir, marifet orada yaşayanların gönlünü kazanmaktır" sözü hatırlatan Başkan Özhaseki yapılan tüm hizmetlerin bu amacı taşıdığını söyledi. Özhaseki şöyle devam etti: "İnsanlar bir şehirde aradıklarını bulmaları lazım. Eğitim arıyorsa, sağlık arıyorsa, spor arıyorsa, kültür-sanat arıyorsa bulmaları lazım. Bizler sadece yol yapan, yeşil alan yapan bir belediyecilik anlayışından ziyade, Fatih Sultan Mehmet'in dediği gibi bir taraftan şehri ayağa kaldırmaya, bir taraftan da insanlarımızla barışık şekilde, hoşgörü ve anlayış içinde yaşamaya çalışıyoruz. Kimse kırılsın, üzülsün istemiyoruz. Kimse bizden değildir diye bir derdimiz yok Allah'a şükür. Herkes bizden ve hep beraberiz. Yaptığımız belediyecilik anlayışında ayrımcılık yok. Allah birliğimizi bozdurmasın."

Konuşmaların ardından Başkan Özhaseki'ye, belediye başkanlığında sergilediği özelliklerden biri olan adaletli olmasından dolayı "İlahi Adalet" yazılı bir tablo hediye edildi. Başkan Özhaseki daha sonra eşi Neşe Özhaseki ile birlikte resim kursuna katılan Huzurevi sakinlerine sertifikalarını verdi.

Törende ayrıca, Santralist Kursunu bitirenler Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, İletişim Kursunu bitirenler Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Diksiyon Kursunu bitirenler Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Yönetici Asistanlığı kursunu bitirenler Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Takı Tasarım Kursunu bitirenler İl Müftü Vekili Mustafa Açıkalın, Girişimcilik Kursunu bitirenler Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Serdar Altuntuğ, Okuma Yazma Kursunu bitiren Afgan kursiyerler ise Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın'ın elinden sertifikalarını aldı.

Sertifika töreninin ardından 11. Geleneksel Yıl Sonu Sergisi'nin açılışı gerçekleştirildi. Açılış sonrası ise 11. Yıl Pastası kesildi.

Sergiyi gezen ve stantları ilgiyle inceleyen Başkan Özhaseki ve eşi Neşe Özhaseki, kursiyerler ve eğitmenlerden bilgiler aldı. Sergiyi gezerken vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Özhaseki çocuklarla da yakından ilgilendi. Sergide yer alan bilgisayar destekli proje çizimi ile binlerce fotoğraftan oluşan kendisinin ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yer aldığı tabloları dikkatlice inceleyen Başkan Özhaseki, Huzur Çınarı'nın standında ise bir sürprizle karşılaştı. Burada Başkan Özhaseki ve eşi Neşe Özhaseki'ye üzerinde fotoğraflarının bulunduğu "Bir Yastıkta Kırk Yıl" yastığı hediye edildi. Başkan Özhaseki fotoğrafçılık kursu standında ise eşi ile birlikte Kayseri Hatırası çektirdi.

MUHTEŞEM GÖSTERİ VE HARİKA KONSER

11. Geleneksel Yılsonu Sergisi'nin açılış etkinlikleri çerçevesinde ayrıca muhteşem bir havai fişek gösterisi gerçekleştirildi. Vatandaşların ilgiyle izlediği havai fişek gösterisinin ardından Ünlü Sanatçı Özgün bir konser verdi. Çok sayıda kişinin katıldığı konserde Ünlü Sanatçı Özgün, kendisini dinlemeye gelenlere unutulmaz bir akşam yaşattı. KAYMEK'in yılsonu sergisi 25 Haziran tarihine kadar 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dünya Ticaret Merkezi Mehmet Özhaseki Melikgazi Kayseri Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title