Haberler

Anadolu Lisesi Mezunlarından Hatıra Ormanı

Erzurum Anadolu Lisesi Mezunları Derneği Üyeleri Pasinler Yolunda Paşapınarı Mevkiinde Bir Yıl Önce Kaybettikleri Mezun Arkadaşları Yavuz Arslan'ın Adını ve Anısını Yaşatmak Üzere 410 Adet Çam Fidanı Diktiler.

Erzurum Anadolu Lisesi Mezunları Derneği üyeleri Pasinler yolunda Paşapınarı mevkiinde bir yıl önce kaybettikleri mezun arkadaşları Yavuz Arslan'ın adını ve anısını yaşatmak üzere 410 adet çam fidanı diktiler.

Dernek üyeleri, Erzurum Çevre ve Orman İl Müdürü Muammer Toraman'ın da desteğiyle Erzurum'a bir hatıra ormanı kazandırdılar.

Derneğin Erzurum Şube Başkanı Alparslan Dumlu yaptığı açıklamada, merhum Yavuz Arslan'ın adını ve anısı yaşatmak için oluşturulan hatıra ormanında emeği geçen tüm dernek üyelerine, merhumun ailesine, Erzurum Çevre ve Orman İl Müdürü Muammer Toraman'a teşekkür ederek, bu tür girişimlerin hem gelecek nesillere bırakılacak önemli bir miras olduğunu ve hem de yok olan yeşil alanların yeniden kazanılması adına takdire değer görüldüğünü belirtti. Dumlu, bundan böyle her yıl aynı alana fidan dikerek hatıra ormanını zenginleştireceklerini vurgulayarak;"Dikilen her fidan gelecekte daha yaşanılabilir bir dünya için büyük katkı sağlamaktadır. Bu yüzden kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerinin fidan dikme geleneği oluşturmaları, vatandaşlara örnek olması açısından kutsal bir eylemdir" şeklinde konuştu.

Mezunların ardından Erzurum Anadolu Lisesi som sınıf öğrencileri de aynı alana fidan diktiler.

(İRT-İRT-Y) 23.04.2008 17:24 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title