Haberler

Anadolu Jet'in Hedefi 2 Milyon Yolcu

Anadolu'nun Çeşitli İllerinden Ankara'ya Yolcu Taşıyan, Türk Hava Yolları'nın (THY) Yan Kuruluşu Olan Anadolu Jet'in Bölgesel Uçuşlar Başkanı Sami Alan, Yılda 2 Milyon Yolcuyu Taşımayı Hedeflediklerini Söyledi.

ANADOLU’nun çeşitli illerinden Ankara’ya yolcu taşıyan, Türk Hava Yolları’nın (THY) yan kuruluşu olan Anadolu Jet’in Bölgesel Uçuşlar Başkanı Sami Alan, yılda 2 milyon yolcuyu taşımayı hedeflediklerini söyledi.

Ankara’dan 20 iç hat noktasına 23 Nisan’da hesaplı tarifelerle seferlere başladıklarını ve doluluk oranının yüzde 68’den yüzde 85’e yükseldiğini anlatan Sami Alan, uçaklarda Business Class, VIP hizmetlerinin olmadığını, böylece maliyetin düştüğünü söyledi.

Yakıt fiyatlarının yükselmesiyle hava yolu hizmetlerinin pahalılaştığını, Anadolu Jet’in ise koltuk sayısını arttırma, uçağı alanda az durdurup, daha fazla sefere çıkarma, maliyeti yüksek ikramlardan kaçınma yöntemleriyle tasarruf yaptığını, bu tasarrufu da bilet fiyatlarına yansıttığını söyledi.

Daha fazla kar etmek yerine hesaplı tarifelerle daha fazla kişiye ulaşmayı hedeflediklerini anlatan Alan, bilet fiyatlarının ucuz olması, uçuş sayısının çok olması gibi özellikler nedeniyle talebin yoğun olduğunu belirterek, “Her yıl ortalama 1.2 milyon kişinin hava yolunu tercih ettiği başkent uçuşlarında biz yılda 2 milyon yolcuyu taşımayı hedefliyoruz. 2.5 aylık tablo bize gösteriyor ki bu rakamı bile aşabiliriz” dedi.

FİYATTA RAKİP KARAYOLLARI

Her tarifede ilk 29 bileti 29 YTL’ye satışa çıkardıklarını, vergilerle birlikte bu rakamın 59 YTL’yi bulduğunu anlatan Alan, kişilerin karayolu fiyatlarına çok yakın ücretlerle, daha kısa zamanda ve daha güvenilir şekilde gidecekleri yerlere ulaştıkları için Anadolu Jet’i tercih ettiklerini kaydetti.

Aktarmalı uçuşlarda da çeşitli kampanyalar yaptıklarını belirten Alan, aktarmalı uçuşlarda iki bilet yerine, bir bilet artı 20 YTL alındığını ve aktarma için havaalanından direk diğer uçağa binilmesi yerine 24 saat içinde diğer uçağa binme avantajı sağladıklarını söyledi. Alan, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre karayollarındaki bir yıllık maddi kaybın 12 milyar dolar olduğunu, hava yolcularında güvenin daha fazla olduğunu kaydetti.

HEDEFE ULAŞILIRSA SIRA ADANA’DA

Ankara merkezli uçuşların bir devam projesi olarak değerlendirildiğini vurgulayan Alan, “Ucuz, güvenilir ve rahat yolculuğu benimseyerek çıktığımız yolda Anadolu Jet, Ankara projesini tamamlarsa, Adana’ya yönelecek ve Adana’dan iç hatlara direk uçuşlar başlatacak.

Şu anda daha fazla noktaya ulaşmayı ve sefer sayımızı arttırmayı hedefliyoruz. Ankara merkezli uçuşlarda hedeflenen gerçekleşirse, uçuş pazarını Adana’ya yönlendirmeyi ve iç hatlarda direk uçuşları başlatmayı istiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı 135. bölüm izle! Gönül Dağı yeni bölüm izle! Gönül Dağı son bölüm neler oldu? Manchester City-Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manchester City-Chelsea maçı şifresiz mi? Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title