Haberler

Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Turhan Açıklaması

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Başkanı Salih Turhan, "Bir ülkede bir toplumda problemin kaynağı genç değildir.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Başkanı Salih Turhan, "Bir ülkede bir toplumda problemin kaynağı genç değildir. Problemi oluşturan ne yazık ki o sistemi oluşturan mekanizmalardır, sistemlerdir" dedi.

Turhan, AGD Muş Şubesi'nde, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Turhan, yaptığı açıklamada, kutlu doğum haftasının sadece bir doğum günü kutlaması olarak algılanmaması gerektiğini söyledi.

Turhan, "Hristiyan dünyasında 2000 yıldır Hazreti İsa'nın doğum günü kutlanıyor. Bizim peygamber efendimizle alakalı ortaya koyduğumuz bu çalışmalar insanlarımızın aydınlatılmasıyla alakalı çalışmalar olmalı. Bölgemizde, coğrafyamızda ortaya konan planlarda insanımızın birbirine düşürülmesiyle alakalı planları gördüğümüzde hemen Efendimizin emanetine sarılarak bu ateşten, bu sıkıntıdan kurtulmamızı sağlamamız gerekir" ifadelerini kullandı.

Muş'ta, Türk, Kürt ve Zaza olmak üzere farklı kökenden insanların bir arada yaşadığını belirten Turhan, şunları dile getirdi:

"Bu insanlarımız burada doğmayla ya da kendi ırklarıyla alakalı bir karar vermiş değiller. 'Ben Kürt olarak doğacağım ya da Muş'ta doğacağım' diye kimse karar vermemiştir. Bu tarz bir tercihle insanoğlu dünyaya gelme kararı vermemiştir. Buradaki Türk ve Kürt kardeşimizin hangi ırktan doğacağını hangi anne ve babadan dünyaya geleceğini Rabbimiz takdir etmiştir. Böyle bir takdire göre biz Müslümanların da birlikte yaşaması gerekliliğini, yeryüzündeki ifsadı birlikte kaldırmasıyla, birlikte yaşama, birlikte mücadele etmeyle alakalı da tarihle birlikte mücadeleyi çok güzel ortaya koymuşlardır. Ayrışmasının hiçbir zaman önemli olmadığını ifade eden Malazgirt mücadelesini Sultan Alparslan gerçekleştirmiştir ama onun yanında en büyük destekçisi o dönemdeki Kürtlerin lideri destek olmuştur."

Gençliğin yaşadığı sıkıntılara değinen Turhan, "Türkiye'de 30 yaşın altında 43 milyon genç var. Bunun 18 milyona yakını ortaöğretimdeki gençler, 4 milyon civarında üniversitede, çalışan ve çalışmayan 10 milyonun üzerinde genci bünyesinde barındıran bir ülkeyiz. Gençliğimizin düşmüş olduğu çok büyük sıkıntılar var. Bir delikanlı bir suçu işlediğiyle alakalı genci suça sürükleyen mekanizmalar vardır. Ne yazık ki toplum olarak yaptığımız yanlışlardır. Bir ülkede bir toplumda problemin kaynağı gençler değildir. Problemi oluşturan ne yazık ki o sistemi oluşturan mekanizmalardır, sistemlerdir " dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Gençlik Derneği Salih Turhan Muş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title