Haberler

Anadolu'dan Yükselip Susmayan Bir Nefes

Anadolu Meydan Sahnesi'nin 'Susmayan Nefes Pir Sultan Abdal' Adlı Oyunu 30 Nisan'da Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi'nde Perde Açacak. Aytekin Özen'in Yazıp Yönettiği Oyun İnsanlığın Özgürlük Tarihinde Türkü ve Deyişleriyle Hiç Susmayan Bir Nefes Olan Pir Sultan Abdal'ı ve Onun Felsefesinin Temel Noktalarını Konu Alıyor.

Anadolu Meydan Sahnesi'nin 'Susmayan Nefes Pir Sultan Abdal' adlı oyunu 30 Nisan'da Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi'nde perde açacak. Aytekin Özen'in yazıp yönettiği oyun insanlığın özgürlük tarihinde türkü ve deyişleriyle hiç susmayan bir nefes olan Pir Sultan Abdal'ı ve onun felsefesinin temel noktalarını konu alıyor.

Susmayan Nefes Pir Sultan Abdal'ın proje danışmanlığını araştırmacı ve yazar Lütfi Kaleli, halkbilimci Ali Haydar Avcı, şair Ataol Behramoğlu, gazeteci- yazar Miyase İlknur, Karacaahmet Derneği Başkanı Muharrem Ercan ile semah öğretmenleri Mehmet Aydoğmuş ve Kamber Şimşek üstleniyor.   

Oyunda türküleri, Leyla Ünver, Onur Soyal, Fatih Korkmaz, Ömer Yıldırım, Mehmet Demir'in de aralarında bulunduğu kalabalık bir kadro yorumluyor.

Susmayan Nefes Pir Sultan Abdal, 28 Nisan saat 20:30''da Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi'nde, 30 Nisan saat 20:30'da da Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi'nde perde açacak.

YUNUS EMRE KÜLTÜR MERKEZİ

9.kısım Ataköy /Bakırköy /İst

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title