Haberler

"Anadolu'dan Sağlık ve Sanat Rüzgarı" Sergisi

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanlarının yaptığı resimler Viyana Sağlık Kurumu'nun 6.Viyana'daki merkezinde sanatseverlerle buluştu.

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanlarının yaptığı resimler Viyana Sağlık Kurumu'nun 6. Viyana'daki merkezinde sanatseverlerle buluştu.

Doktor, hemşire, laborant ve teknik personelin hastane bünyesinde açılan resim kursunda yaptıkları toplam 96 eser "Anadolu'dan sağlık ve sanat rüzgarı" adıyla sergilendi.

Serginin açılışını Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ayşe Sezgin, Avusturya Sağlık Bakanı Alois Stöger ve Numune Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurullah Zengin yaptı.

Açılışta konuşan Prof. Dr. Zengin, "Türkiye'nin en kapsamlı hastanesi"nin mensupları olarak eserleriyle Viyana'da sergi açmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

Hemşire Sema Efe'nin 7 yıl önce rahatsızlığı sırasında başladığı resim çalışmasının daha sonra hastane bünyesinde bir kursa dönüştüğünü anlatan Zengin, doktor, hemşire, laborant ve teknik personelin katıldığı kurs sonunda sergilenen eserlerin ortaya çıktığını söyledi.

Avusturya Sağlık Bakanı Stöger de yıllar önce misafir işçi olarak gelen Türk vatandaşlarının bugün artık her alanda kendilerini kanıtladıklarını ifade etti.

İsviçreli bir yazarın, "Biz iş gücü istedik ama insanlar geldi" sözünü anımsatan Stöger, "Sağlık hizmeti veren personelin sanatla uğraşarak bu eserleri ortaya çıkarmalarını takdirle karşılıyor ve kendilerini kutluyorum" dedi.

Konuşmasında Avusturya'da sağlık sektöründe yaptıkları son reformları da anlatan Stöger, "Dil ve kültürün sağlık hizmetlerinin önünde bir engel olmasına izin vermeyeceğiz" diyerek yeni reform paketinde ülkedeki göçmenlerin gereksinimlerini de büyük ölçüde dikkate aldıklarını dile getirdi.

Stöger, göçmenler için ana dillerinde bilgilendirici broşürler hazırladıklarını, özellikle göğüs kanserinin erken teşhisi için kurulan "erken uyarı merkezinde" göçmenlere hizmet sunduklarını kaydetti.

Avusturya Sağlık Bakanı Stöger serginin açılışının ardından başhekim Prof. Dr. Nurullah Zengin ve proje başkanı Sema Efe ile sergideki eserleri inceledi ve sağlık personeliyle fotoğraf çektirdi.

Sergiye katılan Türk ve Avusturyalı sanatseverlere neyzen Dr. Metin Akıncı ve solist Neşe Koyuncu da Türk ezgilerinden dinleti sundu.

Ankara Numune Hastanesi personelinin eserlerinden oluşan serginin 23 Kasım Cuma gününe kadar 6. Viyana'daki Sağlık Kurumu Merkezi'nde gezilebileceği bildirildi.

Muhabir : Ali H. Yurtsever

Yayıncı : Erdem Gültekin - VİYANA

Kaynak: AA / Güncel

Avusturya Türkiye Viyana Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title