Haberler

Anadolu'dan getirilen kurbanlıklar İstanbul'da

İstanbul Valiliği Kurban Hizmetleri Komisyonu'nun aldığı karar doğrultusunda saat 00.00'dan itibaren diğer illerden kamyon ve tırlarla getirilen kurbanlıkların İstanbul'a girişlerine izin verilmeye başlandı.

Farklı illerden satılmak üzere İstanbul'a getirilen kurbanlıkları taşıyan araçlar, İstanbul Valiliği Kurban Hizmetleri Komisyonu ile Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyon Kararı gereği saat 00.00 itibariyle kente giriş yaptı.

Kurbanlıkları taşıyan kamyon ve tırlar, Çamlıca gişelerini geçtikten sonra hayvan sevk noktasına yönlendirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri ile veterinerler, kamyonlarda inceleme yaptı. İnceleme ve kontrollerde sahiplerinde gerekli belgeler bulunan hayvanların kente girişine izin verildi. Kurban satıcıları daha sonra kurban satış alanlarına gelerek kurbanlıkları kamyonlardan indirdi. Kurbanlıklar, Üsküdar Belediyesinin Beylerbeyi'ndeki kurbanlık pazarı ile Beykoz Belediyesinin Çavuşbaşı'ndaki kurban çadırlarına yerleştirilmeye başlandı.

Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı, Van, Diyarbakır ve Çankırı'dan geldiklerini belirten büyükbaş kurbanlık sahipleri, çadır kiralarını pahalı buldu.

Ağrı'dan gelen kurbanlık sahibi Salih Özbereket, 115 hayvan getirdiğini ve çadır yerini Beykoz Belediyesinden kiraladıklarını söyledi.

Özbereket, şunları anlattı:

"Geçen sene 6 bin 500 liraya yer veriyordu, bu sene 7 bin lira. Nakliye fiyatları da bir tır kirası 5 bin 500 lira. Normal iş yapan, kaçak göçek iş yapmayan, düzgün çalışanlara her yıl kiralık çadır veriliyor. Hayvanları buradaki samancımızdan besliyoruz. Belediye barınma olarak bize de ranza verdi. Kantinden yiyecek ihtiyacımızı karşılıyoruz. Hayvanların sağlık kontrollerini sık sık yapıyor. Veterinerler hayvanların sağlıklarına çok önem veriyor. Hayvanların karnesine bakılıyor. Kurbanlık fiyatları geçen seneki fiyatlarla hemen hemen aynı. Kilo başında 1 lira kazanırsak bizim için iyi."

Kaynak: AA / Güncel

Çamlıca Beykoz Ağrı Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

haydar:

geçen seneye nazaran fiyatlar uygun bu sene. hayırlı satışlar

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title