Haberler

Anadolu Basın Birliği Erzurum Şube Başkanı Çakır: "Ramazan Ayına Renk Katalım"

Anadolu Basın Birliği (ABB) Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, Erzurum'da kültür, eğitim ve sanat yaşamına renk katan sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulundu.

Anadolu Basın Birliği (ABB) Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, Erzurum'da kültür, eğitim ve sanat yaşamına renk katan sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulundu. Başkan Çakır, "Erzurum'da bu yıl Ramazan ayına bambaşka bir hava katalım" dedi.

Ramazan ayına sayılı günler kala Anadolu Basın Birliği Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır'dan önemli bir çağrı geldi. Başkan Çakır, Ramazan ayının Erzurum için bir başka anlam ve önem teşkil ettiğini dile getirerek, "Neredeyse dağın ve taşın bile oruç tuttuğu bu şehirde Ramazan ayına renk katmamak büyük eksiklik olur. Bu ayı çok iyi değerlendirmeli, Erzurum'a has büyüleyici bir atmosfer oluşturmalıyız" önerisinde bulundu.

Erzurum'da Türk Dil ve Edebiyat Derneği, ŞEHİRDER, Türkiye Yazarlar Birliği ve ERVAK gibi birbirinden değerli STK'lar bulunduğunu kaydeden Başkan Çakır, söz konusu STK'ların temsilcilerinin Ramazan ayına özel etkinlikler ve buluşmalar gerçekleştirmesi gerektiğini vurgulayarak, "Bu buluşmalarda Erzurum'u konuşalım, Erzurum'da Ramazan ayını konuşalım, Erzurumluluğu, Dadaşlığı, kısacası Erzurum'a dair tüm değerleri konuşalım ve anlatalım" diye konuştu.

Bu tarz etkinliklerin Ramazan ayına renk katacağını ve yanı sıra insanlar için bilgi deryasına dönüşeceğini anlatan Çakır, "Erzurum'da hemen herkesin Ramazan ayına ve Erzurum'a dair mutlaka söyleyecekleri ve anlatacakları vardır. Tarihin canlı tanıklarını da bu sürece dahil ederek, Erzurum'da çok hoş bir atmosfer oluşturabiliriz" dedi.

Açıklamasında belediyelere de çağrıda bulunan Anadolu Basın Birliği Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, "Bu tür organizasyonlar, belediyeler için mükemmel bir fırsat olur. Hem Ramazan ayının ruhuna uygun etkinlikler gerçekleşmiş olur, hem de belediyelerle STK'lar arasında sağlam köprüler kurulmuş olur. Bu bakımdan belediyelerimizin STK'lara bu yönde her türlü desteği vermesi gerekir. Anadolu Basın Birliği olarak biz de böylesi bir süreç içerisinde bulunmaktan ve sorumluluk almaktan geri durmayacağız" ifadelerini kullandı. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title