Haberler

Anadolu Ateşi" Antalya Sezonunu Açtı

Anadolu Ateşi Dans gösterisinin 2017 Antalya sezon açılışı, Aspendos Arena'da gerçekleştirildi.

Anadolu Ateşi Dans gösterisinin 2017 Antalya sezon açılışı, Aspendos Arena'da gerçekleştirildi.

Anadolu'nun yedi bölgesinden derlenen halk danslarını bale, modern dans ve dansın diğer disiplinleri ile sentezleyerek oluşturulan koreografinin sergilendiği gösteriyi, Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nun yanı sıra çok sayıda yerli ve yabancı sanatsever izledi.

Gösteri öncesinde konuşan Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, ilk olarak 3 Mayıs 2001 yılında sahneye çıktıklarını, o günden bu yana 98 ülkede 5 bine yakın gösteri sunulduğunu söyledi.

Erdoğan, "En sadık seyircimiz olan Türk seyircisine teşekkür ediyoruz. Yurt dışında ise en sadık seyircimiz olan Rus ve Ukraynalı seyircilere de teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu ise gösteri sonrasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, turizm şehri Antalya'nın kültürle ve sanatla daha çok buluşturulması gerektiğini söyledi.

Antalya'da turizmi sadece havalimanı ile otel arasında bir aktivite olmaktan çıkarmak gerektiğini, daha çok sanatsal ve kültürel faaliyetlere ve tarihi mekanların daha çok ziyaret edilmesine ihtiyaç bulunduğunu kaydeden Karaloğlu, "Ben turizmi sanatla buluşturan Mustafa Bey ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Tarihi Aspendos Tiyatrosu'nda da bu tür gösterilerin yapılmasını arzu ediyoruz. Aspendos gibi tarihi mekanları insan nefesi değerse koruyabiliriz diye düşünüyorum. Aspendos gibi yerlerde bu tür gösteriler kesinlikle zarar vermez, tam tersi korunmasına yardımcı olur." dedi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mustafa Erdoğan Münir Karaloğlu Antalya Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title