Haberler

Anadol: ''Hükümeti, Üretici, Köylü Halk Düşmanı İlan Ediyoruz''

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, fındıkta izlenilen politikayı eleştirerek, ''Hükümeti üretici düşmanı, köylü düşmanı, halk düşmanı ilan ediyoruz'' dedi.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, fındıkta izlenilen politikayı eleştirerek, ''Hükümeti üretici düşmanı, köylü düşmanı, halk düşmanı ilan ediyoruz'' dedi.

Kemal Anadol, Başbakanlık önünde fındık eylemi yapan CHP'nin Ordu Milletvekili Sami Tandoğdu ve bir grup CHP'li ile birlikte Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Başkanı İbrahim Yetkin'i makamında ziyaret etti.

Tandoğdu'nun getirdiği bir çuval fındığı Yetkin'in odasındaki masaya dökerek basın mensuplarına açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, iki yıl önce fındık üreticisini ''don'' vururken, bu yıl ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Danışmanı Cüneyt Zapsu'nun vurduğunu söyledi.

Türkiye'de 1929'da dünyada yaşanan ekonomik bunalım hariç, her yıl tarım ürünleri için verilen destekleme fiyatının bir önceki yıldan yüksek olduğuna işaret eden Anadol, AK Parti iktidarı döneminde ise her yıl verilen fiyatın bir önceki yılın gerisinde kaldığını öne sürdü.

Fiskobirlik'in by-pas edildiğini, fındığın TMO tarafından alınacağını belirten Anadol, ancak fındığın, ne zaman, ne kadar ve kaça alınacağının halen belli olmadığını belirterek, bu durumu eleştirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fındık fiyatlarının 15 Eylülde açıklanacağına ilişkin sözleri bulunduğunu hatırlatan Anadol, 12 Eylül tarihinde ise Fiskobirlik'in seçimli kongresi bulunduğunu söyledi. Anadol,''Hükümet, AKP iktidarı fındık politikasını yüzüne gözüne bulaştırdı. Kasıtlı, bilerek ve ideolojik olarak yüzüne bulaştırdı'' dedi.

Anadol, bu yaşananların fındık üreticisinin sonu olmayacağını, ancak AK Parti'nin sonu olacağını belirtirken, fındık üreticisinin 2007 yılında da fındık üreteceğini ancak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanların hükümet olamayacağını ve sonlarının yüce divanda yargılanmak olacağını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title