Haberler

Anadol: CHP'nin İddiası Bir Kuruntu Değil

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile Bolu Eski Valisi Ali Serindal Arasında Geçen Bir Konuşmanın Dinlendiği İddialarıyla İlgili Olarak, "CHP'nin İddiası Bir Kuruntu Değil" Dedi.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile Bolu eski valisi Ali Serindal arasında geçen bir konuşmanın dinlendiği iddialarıyla ilgili olarak, "CHP'nin iddiası bir kuruntu değil" dedi.

Anadol, TBMM Genel Kurulu'nda CHP grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay'ın gündemdışı konuşmasını cevaplandıran İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın CHP'ye sataştığı gerekçesiyle söz aldı.

Kemal Anadol, CHP Grup Başkanvekili Okay'ın, gündemdışı konuşmasıyla, bir şikayetini Meclise arz etmesinde anormallik bulunmadığını belirterek, ''CHP'nin, bu şikayetini Meclise arz etmesi kadar doğal bir şey yok. Nereye söyleyeceğiz bunu?'' diye sordu.

Atalay'ın, cevap verirken, ''En iyi müdafaa; hücumdur'' diyerek, CHP'ye hücum ettiğini öne süren Anadol, CHP'nin bu iddiasının, bir kuruntu ve vehim olmadığını ifade etti.

Bunun, ABD'de devlet başkanlarının istifasına yol açan ciddi bir olay olduğunu dile getiren Anadol, şöyle konuştu:

''Biz İçişleri Bakanlığının Emniyet kadrosunun tümünü suçlamıyoruz. Ama soru önergelerimiz yanıtsız kaldı.

Hakkında yayın yasağı, gizlilik kararı bulunan, halen açılmayan bir davada, sanıkların ifadeleri çarşaf çarşaf gazetelerde yayınlandı. İki ihtimal var; ya o ifadeleri yayınlayan gazeteler, Emniyet örgütüne rüşvet verip elde ettiler veya Emniyet örgütü bizzat servis yaptı. Önce, Emniyet içinde servis yapan, yasaya aykırı olarak ilk soruşturma ifadelerini basına dağıtanların sorumluluğunu çıkartır, ondan sonra burada konuşma hakkına sahip olur. Sütten çıkmış ak kaşık değil. Bizi kınamaya da gücü yetmez.''

TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, konuşmaların tamamlanmasının ardından birleşime bir süre ara verdi.

Verilen arada İçişleri Bakanı Beşir Atalay CHP sıralarına gelerek Grup Başkanvekili Kemal Anadol ile sohbet etti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title