Haberler

Anadilde Eğitim İçin Milli Eğitim Bakanlığına Dilekçe

Güncelleme:

Siirt'te Anadilde eğitim isteyen Eğitim-Sen ve Kurdi-Der dernekleri topladıkları 800 dilekçeyi Siirt Milli Eğitim Müdürlüğüne verdi.

2013-2014 Eğitim ve Öğretim yılında Kürtçe eğitim verilmesi talebinde bulunan Eğitim-Sen ve Kurdi-Der Derneği üyeleri İHD Siirt Şubesi önünde basın açıklaması okudular. Okullarda Kürtçe konuşulması ve eğitim verilmesi talebinde bulunan dernek üyeleri daha sonra topladıkları dilekçelerini ve imzaları İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teslime ettiler.

Siirt İHD Şubesi önünde toplanan grup adına açıklamada bulunan Kurdi-Der Siirt Şubesi Başkanı Şerefhan Erdoğan Dil'in insanın varlığı olduğunu bu sebepten dolayı anadilin insani ve doğal bir hak olduğunu belirtti. Her milletin diliyle var olduğunu belirten Kurdi-Der Siirt Şubesi Başkanı Şerefhan Erdoğan "Gerek her millet kendi anadilinde eğitim alması gerekir. Eğitim dili olmayan dil asimile ve yok olmaya mahkûmdur. Dilin yok edilmesi halkın yok edilmesi demektir. Buda bir insanlık suçudur" dedi.

Kurdi-Der Derneği Şube Başkanı Şerefhan Erdoğan'ın arından açıklama yapan Belediye Başkanı Selim Sadak "Bu hakkın hak olduğunu, Kürt çocuklarının kendi dilinde eğitim görmesi doğal hakkıdır. Hiç kimsenin hediye edemeyeceği bir haktır. Çocukların hakkıdır, halkın hakkıdır bende bu talebinde karşılanması için kamuoyu huzurunda dilekçemi imzalıyorum ve şahsen hem Milli eğitim vasıtası ile Milli Eğitim Bakanlığına sunmak üzere dilekçemi yazacağım Artık bu neslin inşaları için engellemeler olmasın. İnsanların kendi ana dillerini talep etmesin için engellemeler olmasın" dedi.

Belediye Başkanı Selim Sadak'ın konuşmasının arından grup toplu halde Siirt Milli Eğitim Müdürlüğüne yürümek isteyince Polis izin vermedi. Polis ile dernek aralarında yapılan karşılık görüşmeler neticesinde Eğitim-Sen ve Kurdi-Der derneğine bağlı bir gruba izin verildi. Belediye Başkanı Selim Sadak ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gelen grup burada İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Enis Önen'e 800 dilekçe ve Anadilde eğitim isteyen 2 bin kişinin İmzalı dilekçelerini teslim ettiler.

Kaynak: Temsilci / Eğitim

Selim Sadak Siirt Eğitim Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title