Haberler
Güncelleme:

Köy yoluna giren sürücüler, yolun ortasında duran mezarı görünce şaşıp kalıyor

Bursa'da Osmanlı'dan kalan bir köyün ana yolunda ilerlemek isteyen sürücüler, aniden karşılarına çıkan mezarı görünce şaşırıp kalıyor. Mezarın yatır olduğunu düşünen köylüler ise, mezarı kaldırmaya çalışan iş makinesinin paletlerinin ve kepçesinin koptuğunu söylüyor. Daha fazla detay >>

500

Yorumlar (34)

masal:

anadolu özellikle osmanlı soyu çok sever böyle hile hurda dolap işlerini

15
38
yanıtYanıtla
osmanlı:

Osmanlı kadar adaletli osmanlı kadar şerefli olsaydınız keşke

yanıt16
yanıt11
Kağan:

Osmanlı soyu kayı boyu oğuzdur. Ve osmanlı olmasaydı orta çağın karanlık avrupasından başka birşey olmazdı.

yanıt7
yanıt5
Mehmet:

Burdaki hile hurdayı bize açiklarmisiniz

yanıt2
yanıt2
madenci:

Senin ne kadar inanmama hakkın varsa karşındaki insanında inanma hakkı vardır.İnanan kişileri cahil yerine koymak aptallıktır.Kendini çok akıllı zannetmekle kimse bir yere varamaz.Memleketimizin en büyük sorunuda bu malesef.

26
7
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Bitmedi hurafeleriniz yok iş makinesi kırılmış yok jet çakılmış yok meteor düşmüş. . . 21. yüzyılda tartışılan şeylere bak, kime ne faydası var acaba zerre kadar?

12
21
yanıtYanıtla
Kara:

Çakırhamam karşısındaki Timurtaş türbesi içinde aynısını söylüyorlar.

yanıt5
yanıt1
Halil ER:

Kime ne faydası var deyip de bi kaldrmaya uğraş bakalım ne oluyor.

yanıt2
yanıt2
Vatandaş:

HALİL ER ne olacak ki taş mı yağacak başıma? Gereksiz bir ayrıntıdan kurtulmuş olur işte yol.

yanıt3
yanıt3
CAN DEP:

Yok dolap yanmis icindeki bayraga bir sey olmamis...yok bütün orman kül olmus icindeki türbede tek bir yangin izi yok.. simdide bu cikti yahu o dönemin kepceleri dozerleri ne olacak kontrolsuz bir tasa girdilerimi kirilirlardi..Orada muhtemelen bir tas vardir simdi götürün bir dozer altinda girer üstünde cikar.. artik birakiniz böyle sacma sapan batil inanclarin pesinde gitmeyide, ilme bilime hakikatlara riyad ediniz...!

14
18
yanıtYanıtla
MEMET33:

ÖLÜDEN MEDEN UMANLAR VE HER FİZİKİ OLAYDA MUCİZE ARAYIP BATILA BİAT EDENLERİN ÜLKESİNİN KALKINMASI İMKANSIZA YAKINDIR VE HATTA NA MÜMKÜNDÜR. . .

14
16
yanıtYanıtla
memo33e:

Atatürk gibi adamsın. Yaşa bravo, çok yaşa. . . Herşeyi bilen adam, ülkenin , hatta dünyanın sana ihtiyacı var. millet hak ile batılı bilmiyor. sen gel öğret. Sen eminsin dimi hakkı batıldan ayırabiliyorsun. dimi ? Hak zannettiğin batıl olmasın. ilim, bilim var mı ?

yanıt6
yanıt8
MEMET33:

SEN SOĞAN CÜCÜĞÜ KADAR AKLINLA GÜYA BENLE DALGA GEÇİYORSUN, EVET ÖVÜNMEK GİBİ OLMASIN AMA HERŞEYİ BİLİRİM. TOPRAKTA YATAN KEMİKTEN MEDET UMUYORSAN BENİM İÇİN BİR TAŞSIN ANCAK. . .

yanıt3
yanıt4
memet33e:

İnsanı etten kemikten ibaret mi zannettin. İnsanlar Mezardaki etten kemikten, cesetten medet umuyor mu zannettin. Ölümle her şey bitiyor mu zannettin. Sen çok yanlış zannetmişsin. Siyaseti vs. boşver. paçayı kurtarmaya bak. Ölümden kaçış yok. Ölümle hesap başlar. Hayatta iken araştır, sor soruştur. Bilmediğiniz şeyleri kafadan atmayın. Bir bilene sorun, başka insanlarıda yanlış yönlendirmeyin.

yanıt4
yanıt3
Dağdelenoğlu:

Mezarın ulaşıma doğrudan veya yan etkisi yok. Sığınmış bir ağacın altına. Kime ne zararı var?

21
8
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Görsel kirlilik oluşturuyor.

yanıt2
yanıt7
Andırınlı:

Madem inanmıyorsun, ölüm olayını durdur da bizde senin çağdaş olduğuna inanalım. Unutma her olay Allah ın rızası ile olur.

20
6
yanıtYanıtla
ÖLÜMÜN ÇÖZÜMÜ VAR:

Ölümün tek çaresi ölüme yakalanmamak inanmıyorsan aha fahrettin dayıya sor

yanıt4
yanıt3
s:

adamlar fatiha okuyor ölüden medet ummuyor ayrıca fiziki olaylar insanların davranışına göre şekillenir inancı zayıf olanlara ve inananlara ibretler vardır anlayana anlamayan boş boş kunuşur herşeyin ALLAHIN kontrolünde olduğunu unutur

18
4
yanıtYanıtla
Yorum:

Hepsi uydurma bunlarin

7
14
yanıtYanıtla
AMANOS AYISI:

Bırakın da yatsın rahmetli

14
4
yanıtYanıtla
işsizim ben yaparım:

ylu ortasındaki her mezar icin uyduruluyor bunlar yenisağra carfaourun yanındada var aynı söylentiş i oradada vardı bana verin bir iş makinası dümüz edeyim görün normal birinin mezarıysa saygısızlık etmem ama türbe falansa yıkar gecerim

2
16
yanıtYanıtla
AZRAİL:

ÖLÜDEN MEDET UMARAK BU HALE GELDİK ZATEN. ALLAH SİZİ VE SİZİN GİBİLERİ ISLAH ETSİN

10
8
yanıtYanıtla
herşeyde vardır bir hayir:

arkadaş ne kadar boş kosunuyorsunuz atalarımız olmasaydı bu ülke elden girmişti. kendinize gelin Allah var Allah. eski insanlar imanı coktu alimler çoktu ben kendimde yaşadım memleketimde gözümle gördüm. eski bir kulübe vardı içinde kötü söz k ullansaydin ağlama sesleri duyuyorduk. sizde ne zihniyet var.

14
3
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Salla, uydur gitsin ağlama sesi duyuyormuş. Git ruh ve sinir hastalıkları hastanesine yat gaipten ses duyuyorsan.

yanıt2
yanıt7
ölüden ummak ayrı:

ölünün manevıyat hatırı için rabbten ıstemek ayrıdır.

8
4
yanıtYanıtla
ttk:

Yani o rahmetlinin hikayesi bambaşkadır magazin üretmişler. 6 ay kaldım orada defalarca da ziyaret ettim. bol yeşillik ve bataklık arazi yapısı var buna rağmen sivrisinek hemen hemen hiç yok. adı da bu yüzden sıtma dede.

4
4
yanıtYanıtla
GAZCI:

Kalkmaz Baba türbesi

4
3
yanıtYanıtla
Kemal ata:

Benim hanımın köyü orası tamam inanmayın da koca köy bu olayı yaşamış bütün köylü şahit karayolları gelsin yol yapsın yolu genisletsin ozaman buyrun

3
2
yanıtYanıtla
kölük:

bizde zaten doğa, ağaç, türbe, mezar vb bazen çok önemlidir. bazen de yok eder gideriz. kuralsız , düzensiz bir devlet ve millet olmaktan kurtulmadıkça ''bu yol ölüler tarafından kapatıldı''

2
3
yanıtYanıtla
meczup:

yalnız allahtan medet umar ve yalnız ona kulluk ederim islamı hurafeler içine sokup kaybetmeye çalışmayın islam bir yaşam rehberidir ve arasına katmaya çalışılan her hurafe islama yapılmaya çalışılan kötülüktür islam hayatı zorlaştırmayı değil kolaylaştırmayı emreder konuya gelirsek eğer zaruret oluşursa mezarlar nakil edilebilir istanbul şişhane sırtları kasımpaşa taksim eskiden mezarlıktı hatta çoğu mezarlık kaldırılmadan üzerine yol yapıldı taşların bir kısmı haliçe atıldı

1
2
yanıtYanıtla
Oktay Kızılelma:

Sen nereden biliyorsun

yanıt0
yanıt0
Oktay Kızılelma:

Barakfakihe giderken gelirken her gün 4 kez geçtim oradan

0
0
yanıtYanıtla
Serkan TETİK:

Saygıdeğer kardeşlerim burdaki sıtma dede çok değerlidir herkes bilmez onun değerini ben birgün birşey gördüm bir akşam geçerken

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title