Haberler

Ana Vatanlarına En Çok Türkler Para Gönderdi

Almanya'da yaşayan yabancıların 2016 yılı içinde anavatanlarına 4 milyar 200 milyon euro para havale ettikleri bildirildi.

Almanya'da yaşayan yabancıların 2016 yılı içinde anavatanlarına 4 milyar 200 milyon euro para havale ettikleri bildirildi. 800 milyon euro ile anavatanlarına en çok para havale edenlerin ilk sırasında Türkler yer aldı. Almanya'da haftalık olarak yayınlanan üst düzey ekonomistlerin takip ettiği "Wirtschaftswoche" isimle dergi, konuyla ilgili yayınladığı haberde, Almanya Merkez Bankasından aldığı verilerde 2016 yılında Almanya'da yaşayan yabancıların ana vatanlarına 4 milyar 200 milyon euro para havale ettiğini ve 800 milyon euroyu aşkın bir rakam ile Türklerin ilk sırayı aldığını yazdı. Havale edilen miktarın bir önceki yıla nazaran 700 milyon euro fazla olduğu ve havale edilen miktarın Doğu ve Batı Almanya'nın birleşmesinden bu yana havale edilen en çok para olduğuna dikkat çekildi.

(Mehmet Koca / İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title