Haberler

AMVOX2 DBS Transponder, Saat Severlerle Buluşuyor

Güncelleme:

Lüks spor arabalarda erişim kontrolü yeteneği sağlayan ilk mekanik saat olan AMVOX2 DBS Transponder'ı geliştirmişti.

Jaeger-LeCoultre ve Aston Martin'in İşbirliğinden Doğan Devrim Niteliğindeki AMVOX2 DBS Transponder, Jaeger-LeCoultre Butik ve Satış Noktaları'nda

Saat Severlerle Buluşuyor

2008 senesinde Aston Martin ve Jaeger-LeCoultre, ortak olarak, lüks spor arabalarda erişim kontrolü yeteneği sağlayan ilk mekanik saat olan AMVOX2 DBS Transponder'ı geliştirmişti. İlk üretildiği andan itibaren sadece Aston Martin Showroom'larında ve Satış Noktaları'nda satışa çıkmış olan saat, artık Jaeger-LeCoultre Boutikleri ve Satış Noktaları'nda saat severlerle buluşuyor. Aston Martin DBS sahipleri için tasarlanmış olan AMVOX2 DBS Transponder, kendi alanlarında lider olan bu iki firma arasındaki tasarım ve mühendislik konusundaki uzun soluklu işbirliğini gösteriyor.

Jaeger-LeCoultre, saatin ana gövdesine transponder devresini entegre ederek, kronograf özelliğinin yanı sıra, aynı zamanda üst düzey spor arabaları için mükemmel bir aksesuar teşkil eden bir mühendislik şaheseri ve bütünüyle fonksiyonel bir anahtar üretti. Amvox2 DBS Transponder'ınızın aracınızla entegrasyonunu sadece Aston Martin Satış Noktaları sağlayabilir.

İlk olarak 2006 yılında piyasaya sunulmuş ve kronograf saat yapımında adeta bir devrim olan AMVOX2 Chronograph esas alınarak geliştirilmiş olan AMVOX2 DBS Transponder, yenilikçi saat yapımı ile ileri teknoloji arasında köprü görevi üstlenen öncü araştırmaların adeta bir meyvesi. Aston Martin DBS spor arabasını kilitlemek ve kilidi açmak amacıyla fonksiyon üstlenen minyatür bir verici sistemine sahip. Aynı anda ünlü dikey tetikleme sisteminin fonksiyonlarını da sürdürüyor. Bu sistemde, sürücü arabaya yaklaştığında kapıyı açmak için saat 8 ila 9 arasındaki konumda, saat camının üzerindeki "Open" düğmesine basılıyor.

Öte yandan, saat 3 ila 4 arasındaki konumda yer alan "Close" düğmesine basılmasıyla araç kilitleniyor. Aynı anda "Open" ve "Close" tuşlarına basıldığında ise, saat araba tarafından "beni bul" fonksiyonu olarak tanımlanan bir sinyal gönderiyor: bu esnada aracın ön farları kapıları açmaksızın birkaç saniye boyunca araç sahibinin aracı bulmasına imkân tanımak üzere yanıp sönüyor. Bu yeniliğin araştırma ve geliştirme süreci, Aston Martin'in etkin işbirliğiyle Jaeger-LeCoultre'de görev yapan mühendislerin son derece hassas ve yoğun 18 ayı aşkın bir çalışmaları sonucunda gerçekleşti. AMVOX2 DBS Transponder'i çalıştırmak son derece kolay fakat gerek teknik ve gerekse dizayn açısından son derece zorlu bir üretim sürecinden geçiyor.

AMVOX2 DBS Transponder'ın güçlü dizaynı, Aston Martin arabalarının karakteristiklerini bire bir yansıtıyor. Saatin dış çerçevesi ve tuş takımı metalik gri DBS sembolünü, son derece narin çalıştırma göstergesinin hareketiyle fonksiyonlaşan bir Aston Martin amblemini ve rutenyum gri köprüleri, parlak bir yüzeyi ve DBS enstrüman panelini yansıtan siyah bir kadranı içermekte. Dış tuş takımının da aynı zamanda kronografın iç mekanizmalarını ve transponder fonksiyonlarını gösteren bir bölümü mevcut olup DBS aracının spor tekerlek jantlarının arkasında bulunan fren çatalları görünebilir bir konumda.

AMVOX2 DBS Transponder saati kronograf dizaynında bir öncü olup piyasadaki en muhteşem ve zarif lüks spor arabalar olan Aston Martin Transponder'larla gerçek bir sinerji içinde çalışan bir kronometre konumunda. Yenilik ve zarafet konusunda kolektif bir geçmişe sahip olan seçkin markanın mühendisleri arasında yapılan gerçek bir işbirliğinin sonucu üretilen AMVOX2 DBS Transponder, Aston Martin'in en temel değerlerini ve Jaeger-LeCoultre'nin son derece yüksek düzeyde saat yapım ustalığını gerçek anlamda gösteren bir referans noktası.

İlk yaratıldığı 2008 yılından bu yana sadece Aston Martin Showroom ve Satış Noktaları'nda görücüye çıkan model bu yıldan itibaren ise Jaeger-LeCoultre Butikleri'nde ve Satış Nokraları'nda saat severlerle buluşuyor.

Jaeger-LeCoultre'nin eşsiz saat koleksiyonu, Damas Türkiye tarafından işletilen Nişantaşı Altın Sokak'ta bulunan Jaeger-LeCoultre Boutique'nin yanı sıra, Kanyon Alışveriş Merkezi'ndeki "Damas" Butik'te,  Istanbul Flyinn Alışveriş Merkezi'ndeki "Sapphire" ile Ankara Armada ve Kentpark Alışveriş Merkezleri'nde konumlanan "Greenwich" butiklerinde saat severlerin beğenisine sunuluyor. Antalya bölgesindeki Jaeger-LeCoultre satış noktaları arasında ise, Terracity Alışveriş Merkezi'nin içinde konumlanan "Damas" Butik'in yanı sıra, "Argos Center", "Rom Sümer" ve Kemer Çarşı içinde konumlanan "Viking" bulunuyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Aston Martin Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title