Haberler

Amr Musa Sınır Ötesi Operasyonu Değerlendirdi

Türkiye'nin Kuzey Irak'a yönelik olası sınır ötesi operasyonunu değerlendiren Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, "Türkiye, Irak'ı tehdit etmiyor; sadece kuzeydeki problemle ilgili görüşlerini açıklıyor" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile görüşen Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, görüşmenin ardından bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda bir Iraklı gazetecinin, "Türkiye Irak'a operasyon tehdidinde bulunuyor ve Arap Birliği'nin göstereceği tepkiyi önemsemediğini açıkladı" demesi üzerine Musa, "Türkiye, Irak'ı tehdit etmiyor. Sadece kuzeydeki problemle ilgili görüşlerini açıklıyor. Bu problem, diyalogla ve tarafların itidalli davranmasıyla yumuşar. Ben kesinlikle Türkiye'nin, 'Arap Birliği'nin tepkisi beni ilgilendirmez' dediğini işitmedim. Türk Dışişleri Bakanı da Kahire'ye gelecek. Görüşmemizde son gelişmeleri ele alacağız"

yanıtını verdi.

Musa, Filistin konusunda ise, barış için İsrail'in 1967 sınırlarına çekilmesi ve pozitif davranmaya çalışması gerektiğini kaydetti.

(MKF-CY-CY-SN-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title