Haberler

Amr Musa: Birlik Sağlanmadan Para Yok

Yıllar Sonra Yeniden Gazze'ye Ayak Basan Arap Birliği Genel Sekreteri Mısırlı Amr Musa, Gazze'den Ayrıldı.

Yıllar sonra yeniden Gazze'ye ayak basan Arap Birliği Genel Sekreteri Mısırlı Amr Musa, Gazze'den ayrıldı. Amr Musa, ''Filistinliler arası birlik sağlanmadan Gazze'nin yeniden imarı için para yok'' dedi.

Amr Musa, Gazze yardım gemilerine düzenlenen kanlı baskının ardından, bugün ablukayı kırma çabaları çerçevesinde, bir dayanışma gösterisi olarak 12 saatlik bir ziyaret çerçevesinde Gazze'ye geldi.

Gazze'ye gelişinde, bölgedeki tüm siyasi parti gruplarının temsilcilerinden oluşan bir heyet tarafından karşılanan Amr Musa, bu durumdan duyduğu memnuniyeti ifade etmiş ayrıca fiili Hamas hükümetinin Başbakanı İsmail Haniye ile de Şati Kampı'ndaki evinde bir görüşme yapmıştı.

Amr Musa, Gazze'den ayrılmadan önceki son durağı olan Comodor Oteli'nde, Filistinli çeşitli parti grupları temsilcileri ve bazı bağımsız unsurlarla yaptığı görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında ise Filistinliler arasındaki bölünmenin son bulması gerektiğini dile getirdi.

Arap Birliği Genel Sekreteri, Gazze'ye uygulanan ablukanın kaldırılmasının sadece Arap Birliğinin değil, dünyanın konusu haline geldiğini uluslararası kamuoyunda da bu konuda yükselen irade bulunduğunu belirtti.

-''NEDEN HANİYYE'NİN EVİNDE GÖRÜŞTÜ?''-

Bazı Arap kaynakları, fiili Hamas Yönetimi Başbakanı İsmail Haniyye ile Başbakanlık yerine evinde görüşmesine atıfta bulunarak, Amr Musa'nın Haniyye ile görüşmeyi ancak bu şartla kabul ettiğini öne sürdü.

Aynı kaynaklara göre, Amr Musa, Haniyye ile Gazze'deki Başbakanlık binasında görüşmeyi kabul etmediği gibi görüşmeden sonra da basın toplantısı yapmadı. Musa ve Haniyye'nin görüşmesinden sonra, basın mensuplarına sadece Haniyye açıklama yapmış, Amr Musa da çok kısa birkaç cümle söyleyerek, temaslarından sonra bir basın toplantısı düzenleyeceğini belirtmekle yetinmişti.

Söz konusu kaynaklar, bu tavrıyla Amr Musa'nın ''Hamas hükümetini tanımadığını ve İsmail Haniyye'yi de başbakan olarak kabul etmediğini'' gösterdiğini ve Gazze'deki siyasi partilerden birinin lideri ile görüştüğü izlenimi vermek istediğini öne sürdü.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title