Haberler

Amerikan Polisi Suçsuz Birine Karşı Şok Silahı Kullandı

Amerikan Polisi, Alışveriş Yaparken Telefonu Çalması Üzerine Mağazadan Çıkan Birine Karşı Elektrik Şoku Silahını Kullandı.

Amerikan polisi, alışveriş yaparken telefonu çalması üzerine mağazadan çıkan birine karşı elektrik şoku silahını kullandı.

Amerikan basında çıkan haberlere göre, Kasım ayında, Florida'nın Daytona kentinde bir elektronik mağazasında, 35 yaşındaki Elizabeth Beeland CD çalar alırken gelen telefon üzerine dışarı çıktı ve kredi kartını masada bıraktı. Kadının aniden dışarı çıkmasından şüphelenen kasiyer de Beeland'in çalıntı kredi kartı kullandığını düşünerek polisi aradı. Bunun üzerine olayın yaşandığı mağazaya gelen polis memuru Claudia Wright, Beeland'in tekrar içeri girdiğini görünce onu gözaltına almak istedi. Güvenlik

kamerasına yansıyan görüntülere göre, Beeland ve Wright arasında tartışma çıktı. Polisin yüzü koyun şekilde yere yatması uyarısını yerine getirmeyen Beeland'e şok silahıyla vuruldu. Vücuda elektrik şoku veren silahın kullanılmasından sonra yere yığılan Beeland'e, polis tekrar elektrik verdi. Müşterilerin gözü önünde yaşanan olay konusunda kendisini savunan Wright, Beeland'in uyarılarını dikkate almadığını ve kaba sözler söylediğini rapor etti. Kadın ise, kredi kartının kendisinin olduğunu, suçlu olmadığı

halde kendisine suçlu muamelesi yapıldığını ifade etti.

Olay sonrasında Wright'e disiplin cezası verilmedi. Daytona Polis Şefi Mike Chitwood da kadın memurun hareketini savunarak, Bealand'in emirleri yerine getirmeyi reddettiğini söyledi. Kendi kredi kartını kullandığı anlaşılan Beeland ise kötü davranış ve polise karşı gelmek suçlamasıyla gözaltına alındı.

Savcılar, kadının suçlanıp suçlanmasına gerek olup olmadığını tartışırken, sivil toplum örgütleri polise bağırmanın illegal olmadığını ve başka yöntemlerin kullanılabileceğini bildirdi.

Daytona Beach News gazetesi, polisin kentte Kasım ayında 10 kez şok silahını kullandığı ancak Beeland'in şiddet göstermediği halde bu silaha hedef olduğunu yazdı. Olay, yerel medyanın yanı sıra ulusal gazete ve televizyonlarda da yer aldı.

ABD'de, daha önce de bir polis memuru, kendisine trafik cezası yazılmasına itiraz eden bir sürücüye karşı bu silahı kullanmış yine olay güvenlik kamerası görüntülerinin yayınlanması ile kamuoyunun gündemine gelmişti.

Öte yandan, Los Angeles'ta meydana gelen başka bir olayda ise, 30 yaşlarındaki bir adam 4 yaşındaki bir kız çocuğunu kaçırmaya çalışırken güvenlik kameralarına yakalandı. Bir erkek çocuk tarafından takip edildiğini fark eden adam, kız çocuğunu bırakarak kaçtı. 17 yaşındaki bir kız ile görüldüğü belirtilen kişinin, iki ayrı cinsel taciz girişiminin de şüphelisi olarak arandığı bildirildi. Robot resmi yayınlanan kişi, tüm ülkede aranıyor.

(HE-PNR-PNR-ÖZ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title