Haberler

Amerikan Kızlar Erkekleri Solladı

ABD Hükümeti İstatistiklere Göre Kızlar Erkeklerden Daha Kısa Zamanda Üniversiteden Mezun Oluyor.

ABD hükümeti istatistiklere göre kızlar erkeklerden daha kısa zamanda üniversiteden mezun oluyor.

Son yıllarda yapılan araştırmalara göre, ABD üniversitelerinde öğrenim gören kızlar, akademik anlamda erkeklerden daha başarılı. ABD hükümetinin eğitim departmanı tarafından derlenen istatistiklere göre, sosyo-ekonomik durumu ne olursa olsun, kızlar erkeklerden daha kısa zamanda üniversiteden mezun olmayı başarıyor.  Resmi verilere göre ABD’de iki veya dört yıllık bölümlerden bu yıl mezun olan üniversite öğrencilerinin yüzde 58’i kadın.

 

ABD hükümetinin eğitim departmanı tarafından derlenen istatistiklere göre, bu yıl üniversiteden mezun olanların sadece yüzde 42’si erkek öğrencilerden oluşuyor. Harvard, University of Wisconsin, U.C.L.A. ve Florida Atlantic University gibi ABD’nin en iyi okullarından mezun olan kadınların notları da erkeklerden daha yüksek. 2006 bahar döneminde Harvard’ı bitiren kadınların yüzde 55’i yüksek dereceyle mezun olurken erkeklerin sadece yarısı dereceyle mezun olabildi. Bu yıl Florida Atlantic University’den mezun olanların yüzde 64’ü kadın ve onların yüzde 79’u da çok yüksek not ortalaması tutturmayı başardı.

ABD’de lisans öğrenimine ödenen ücretler ders başına olduğu için, öğrenciler kendi bütçelerine göre ders seçip istedikleri sürede mezun olabiliyor. Kız öğrenciler, bu yüzden erkeklerden yaklaşık iki yıl erken mezun oluyor.

 

Çalışkan kızlar daha sosyal

 

Erkekler, 4 yıllık okulları gecikmeyle ve daha düşük dereceyle bitirmelerinin yanı sıra öğrencilik dönemlerinde kadınlardan daha az sosyal hayata katılıyorlar.  530 okula devam eden 90 bin öğrenci arasında yapılan araştırmaya göre erkekler, haftada 11 saatlerini stres atmaya ve sosyal yaşama katılmaya ayırıyor. Kızlar ise bu süreyi sınavlara çalışmaya ve ödev hazırlamaya ayırıyor. University of California Yüksek Öğrenim Araştırma Enstitüsü’nün yıllık verilerine göre, erkekler derslerin büyük çoğunluğuna devam etmiyor. Araştırmacılar, hem not ortalaması hem de çalışma tarzı olarak erkeklerle kızlar arasındaki farkın çok daha erken yaşlarda ortaya çıktığını belirtiyor. Kadınların akademisyen olarak daha başarılı olmaları, erkeklerin iş dünyasında kariyer edinmeyi hedeflemelerinden kaynaklanıyor.

 

Konsantrasyon sorunu

 

Amerikan ve İngiliz eğitim sisteminde, üniversiteye gitmek isteyen öğrencilerin SAT (Scholastic Assessment Tests) adlı lise bitirme sınavına girmeleri gerekiyor. Tarih, matematik, edebiyat, fizik, kimya, biyoloji ve yabancı dil bölümlerini içeren sınavda, erkekler özellikle matematik ve fen bilimleri alanlarında daha yüksek not alıyor. Kızlar ise metin okuma ve deneme yazma alanlarında erkeklerden daha başarılı. ABD genelinde bilgisayar, mühendislik ve fizik gibi alanlarda sınıfların büyük bölümü erkek öğrencilerden oluşuyor. Harvard Medical School’a bağlı Centers for Men and Young Men departmanının direktörü William Pollack, erkeklerin liseden sonra sosyal bilimlerle uğraşmayı tercih etmemesinin nedenini, ergenlik döneminde kızlardan daha fazla “odaklanma sorunu” yaşamalarına bağlıyor. Kız öğrenciler, erkeklerden daha fazla zamanı ders çalışmaya ayırırken erkekler, uzun süre aynı konuya konsantre olamadıkları için problem çözümü ağırlıklı bilimsel alanlara yöneliyor.

 

Erkekler bir an önce iş hayatına atılmak istiyor

Lise bitirme döneminde üniversiteye gidemeyecek olanlar veya gitmek istemeyenler SAT sınavına girmeden iş hayatına atılmayı tercih ediyor. Amerikalı erkeklerin büyük çoğunluğu, üniversiteyi para ve vakit kaybı olarak gördüklerinden mesleki uzmanlık edinip hayata atılıyor. Amerikan Eğitim Konseyi’nin raporuna göre, ekonomik durumu iyi olan ailelerde yetişen 24 yaş altı erkekler mutlaka üniversiteye gidiyor. Afrika veya Latin Amerika kökenli, düşük gelirli ailelere bakıldığındaysa, erkeklerden çok kızlar üniversiteye gitmeyi tercih ediyor. Columbia University Sosyoloji Bölümü’nden Profesör Thomas di Prete, annesi ve babası lise mezunu olan erkeklerin mutlaka üniversite eğitimi almaya yöneldiğini belirtiyor.

ABD’de erkeklerin yüksek öğrenimden giderek uzaklaşmaları, akademisyenlerin ve ailelerin konuyla ilgili örgütlenmelerine neden oldu.  Alaska University profesörlerinden Judith Kleinfield’in hazırladığı Boys Project (boysproject.net), erkek öğrencilerin eğitimine ve  kariyerine destek olma amacını taşıyor. Prof. Kleinfield, projeye neden başladıkları hakkında “Siyah veya fakir erkek çocukları okumamayı tercih ettiğinde problem olmuyor ama beyaz ailelerin oğulları üniversiteye gitmek istemeyince, ebeveynler başvurabilecekleri bir kurum aramaya başlıyorlar” yorumunu yapıyor. Son günlerde, Amerika’daki birçok üniversite, neden erkek öğrencilerin üniversiteye devam etmediklerini ve daha düşük ortalamaya sahip olduklarını tartışıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

Bakmadan Geçme

Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title