Haberler

Amerikan Eti Yüzünden 200 Yaralı

Güney Kore'de ABD'den Et İthalinin Yeniden Başlamasını Protesto Eden Göstericilerle Polis Arasında Çıkan Çatışmada Yüzlerce Gösterici Yaralandı.

Güney Kore'de ABD'den et ithalinin yeniden başlamasını protesto eden göstericilerle polis arasında çıkan çatışmada yüzlerce gösterici yaralandı.

Amerikan eti yüzünden savaş çıktı

Güney Kore'de ABD'den et ithalinin yeniden başlamasını protesto eden göstericilerle polis arasında çıkan çatışmada yüzlerce gösterici yaralandı.

Başkent Seul'de 15 bin göstericinin dün gece düzenlediği gösteride kısa süre sonra çatışma çıktı. Bazıları sopa taşıyan ve polise taş atan göstericiler, hükümetin ABD'den et ithaline izin veren kararını iptal etmesini istedi.

Göstericilerin, Başkanlık Sarayı'na yürümelerini engellemek için barikat olarak kullanılan polis otobüslerini yoldan kaldırmak istemesi üzerine çatışma çıktı. Bu sabaha kadar süren gösteri ve çatışmalarda 200'den fazla göstericinin yaralandığı bildirildi.

Amerika'dan et ithal edilmesine karşı haftalardır sokaktalar

Polisten yapılan açıklamada ise 100'den fazla çevik kuvvet polisinin yaralandığı, 50 kadar göstericinin gözaltına alındığı belirtildi. Güney Kore'de ABD'den ithal edilecek etin "deli dana" dahil bazı hastalıklara neden olabileceğinden endişe duyan göstericiler, hemen her gün gösteri düzenliyor.

Adalet Bakanı Kim Kyung-han, bugün yaptığı açıklamada, polisin 1999'dan bu yana yasak olan göz yaşartıcı gaz kullanmasını savundu. Kim, yetkililerin şiddete başvuran göstericilere karşı zor kullanacağını ve tutuklayıp cezalandıracağını belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title