Haberler

Amerikan Askerlerine Tv'de "Türk Saati" Programı

ABD'deki Çeşitli Tv Kanallarında Üç Yıldır Yayın Yapan, "Turkish Hour" (Türk Saati) Adlı Televizyon Programı Amerikan Askeri Üslerinde Yayına Başlıyor. 31 Mart Tarihinden İtibaren ABD'nin Tamamındaki ve Tüm Dünyadaki Askeri Üslerden de İzlenilmeye Başlanacak Olan Programın Yapımcısı Serdar Acar, "Özellikle Amerikan Askerlerine Yönelik Bir Program Olmayacak Ancak Türk Kültürünü ve Değerlerini Tü...

Can Kamiloğlu bildiriyor- ABD'deki çeşitli TV kanallarında üç yıldır yayın yapan, "Turkish Hour"(Türk Saati) adlı televizyon programı Amerikan askeri üslerinde yayına başlıyor. 31 Mart tarihinden itibaren ABD'nin tamamı ve tüm dünyadaki askeri üslerinden de izlenilmeye başlanacak olan programın yapımcısı Serdar Acar, "Özellikle Amerikan askerlerine yönelik bir program olmayacak ancak, Türk kültürünü ve değerlerini tüm Amerikalılara öğretmeye çalıştığımız gibi Amerikan askerlerine de öğretmeyi hedefliyoruz" dedi.

-51 EYALET VE TÜM DÜNYADA-

Turkish Hour programı, COLOURS TV ile yapılan yeni anlaşma çerçevesinde, yayın ağını genişleterek, ABD'deki 51 Eyalet ile aralarında Irak, Afganistan ve Guantanamo'nun da dahil olduğu tüm Amerikan askeri üslerinde 31 Mart'tan itibaren yayınlanmaya başlanacak.

Programın yapımcısı Serdar Acar ANKA muhabirine yaptığı açıklamada, program yayın ağının genişlemesiyle birlikte Amerikan Askerlerine de ulaşacaklarını belirterek, "Amerikan Askerlerine Türkiye'nin doğrularını öğreteceğiz" dedi. Acar; "Özellikle Amerikan askerlerine yönelik bir program olmayacak ancak Türk kültürünü ve değerlerini tüm Amerikalılara öğretmeye çalıştığımız gibi Amerikan askerlerine de öğretmeyi hedefliyoruz. Amerikan askerlerine Türkiye'yi tanıtıp Amerikan askerlerine Türkiye'nin doğrularını öğreteceğiz" dedi.

-BAŞBAKANLIK TÜRK TANITMA FONU DESTEĞİNİ KESTİ-

Konuyla ilgili ANKA muhabirine konuşan Turkish Hour program yapımcısı Selçuk Öksüzoğlu ise, "Maalesef, biz Türk Saati program yapımcıları olarak bu güzel gelişmeye tam olarak sevinemedik, Başbakanlık Türk Tanıtma Fonunun programa olan maddi desteğini kesme kararı aldığını kısa bir süre önce öğrendik. Fakat herşeye rağmen, kendi imkanlarımızla Amerika genelinde ve tüm Amerikan askeri üslerinde yayınlanacak olan programı bir süre daha ayakta tutmaya çalışacağız. Kaynak bulamazsak Amerika'da Türkiye'yi tanıtan tek program olan Türk Saati projesini üzülerek sona erdirmek zorunda kalacağız" dedi.

-50 MİLYON AMERİKALI SEYREDECEK-

Mart 2005'de ABD'de Türkiye'yi tanıtan bir program olmadığını farkeden Yönetmen Selçuk Öksüzoğlu ve Yapımcı Serdar Acar'ın kendi çabalarıyla yayınına başlattıkları program önceleri New York'ta sadece Manhattan'da yayın yapan MNN adlı yerel bir kanalda haftada yarım saat İngilizce olarak başlamıştı. Programın yayına başlamasının ardından yaklaşık 5 ay sonra RNN TV kanalı tarafından transfer edilen program, 3 Amerikan eyaletinden de izlenebilir hale gelmiş ve ABD'de ulaştığı izleyici sayısı toplam 25 Milyon kişiye ulaşmıştı. Daha sonra ekonomik sıkıntılar nedeniyle tekrar eski yayın ağına dönen ve izleyici kaybına uğrayan TV programı, Başbakanlık Türk Tanıtma Fonu ve Turizm Bakanlığınından sağlanan ekonomik katkılarla tekrar 3 eyaletteki 25 milyon seyirciye yayın yapan RNN kanalına geri dönmüştü.(ANKA)

(CK/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? SURVIVOR YAMAN KİMDİR? Survivor All Star Yaman Keleş kaç yaşında, nereli? 2024 YKS NE ZAMAN? YKS'ye kaç gün kaldı? TYT- AYT- YDT hangi tarihte yapılacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title