Haberler

Amerikalı Mahkumlar İha'larla Teslimatta Amazon'u Solladı

Dünyanın en büyük internet alışveriş sitelerinden Amazon, 2015'ten itibaren bazı teslimatlarını İHA'larla yapabileceğini açıklarken, aynı yöntemin Georgia eyaletindeki bir cezaevinde mahkumlar ...

ABD'de bir grup mahkumun, 2015 yılından itibaren teslimatlarının bir kısmını insansız hava araçlarıyla (İHA) yapmayı planladığını açıklayan internet alışveriş sitesi Amazon'dan daha hızlı davranarak uzaktan kumandayla yönettikleri İHA'larla alışveriş yaptıkları ve hapishaneye teslimat yaptıkları ortaya çıktı.

ABD'nin Georgia eyaletinde, kimliği açıklanmayan 4 kişinin Calhoun cezaevinde bulunan mahkumlara İHA ile tütün ve cep telefonu teslimatı yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alındıkları ileri sürüldü. İddialara göre; zanlılar para karşılığında mahkumlara cep telefonu ve tütün tarzı malzemeler temin ederek İHA'larla teslimat yapıyordu. Zanlılar İHA'ların doğru noktaya inişini sağlayabilmek için dürbün kullanıyordu. Polis sorgusunda suçlarını itiraf eden 4 şüpheli, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Gelecek 5 yıl içinde ABD semalarında 7500 İHA uçacak -

Olay, bir cezaevi personelin avludan yükselen İHA'yı farketmesi ve durumu polise haber vermesi üzerine ortaya çıktı.

İnternet alışveriş sitesi Amazon, gerekli izinleri alabilmesi durumunda 2015 yılında teslimatların bir bölümünü "Amazon Prime Air" ismini verdiği araçlarla gerçekleştirebileceğini açıklamıştı.

Son yıllarda ülkedeki popülaritesi hızla artan İHA'ların ticari olarak kullanılması için Federal Havacılık İdaresi'ne yoğun başvurular olduğu belirtildi. Gelecek 5 yıl içinde 7500 civarında İHA'nın ABD semalarında uçmasının tahmin edildiğini açıklayan idare yetkilileri bu konuda bir yasal düzenleme yapmaya hazırlanıyor. - New York

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title