Haberler

Amerikalı Komutandan İtiraf:

ABD'nin Merkez Kuvvetler Komutanı Amiral William Fallon, Irak'ta Barışın Sağlanmasında Bazı İlerlemeler Olduğunu Fakat ABD'nin Irak'ta Başarı İçin Son Şansı Olduğunu İfade Etti.

ABD'nin Merkez Kuvvetler Komutanı Amiral William Fallon, Irak'ta barışın sağlanmasında bazı ilerlemeler olduğunu fakat ABD'nin Irak'ta başarı için son şansı olduğunu ifade etti.

ABC televizyonuna konuşan Fallon, Irak'a yeni askerler gönderilmesi ve üst düzey yeni yetkililer atanmasının başarı için son fırsat olduğunu ifade etti. Fallon, son haftalarda bazı ilerleme emarelerini müşahade ettiklerini belirterek "Bu yönde ilerlemeliyiz. Başka bir fırsatımız olacağını sanmıyorum" dedi. Fazla zamanları olmadığı kanaatinde olduğunu dile getiren Fallon, şöyle konuştu: "Sene sonuna kadar planın işleyip işlemediği ya da beklentileri gerçekleştirmede başarılı olup olmadığımız konusunda bir karara varmış olacağımıza inanıyorum." Amerikalı amiral, Irak'ta mezhep çatışmalarında son zamanlarda düşüş olduğunu da sözlerine ekledi.

(AFP-EA-EA-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title