Haberler

Amerika Tarımında Bir Türk Şirketi

Güncelleme:

Algen Biotechnology, bitki doku kültüründeki son gelişmeleriyle Washington'da üretime başlıyor.

ALGEN Biotechnology, güçlü Ar-Ge altyapısı, tarımsal biyoteknolojinin bir yöntemi olan "bitki doku kültürü" ile virüsten ari, hastalıksız ve sertifikalı olarak ürettiği bitkiler ile uluslararası arenanın global oyuncusu olarak büyümesini hızla sürdürüyor. Önümüzdeki yıl Amerika Birleşik Devletleri'nin Washington eyaletinde üretime başlayacak olan ALGEN Biotechnology, yıllık 50 milyon fidan kapasitesiyle Türk tarımının gücünü gösterecek.

"SİMBİOYAŞAM" felsefesiyle doğal genotipler içerisinde bilimsel araştırmalarla en faydalı, en doğru genotipin tespit edilmesi üzerinde çalışan ALGEN Biotechnology, bu yolla insanlara maksimum faydayı sağlayacak doğru bitkilerin kullanıma sunulması amacı ile üretim yapıyor.

Bu yıl 11. Defa düzenlenen Bursa Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarına katılan ALGEN BIOTECHNOLOGY, "bitki doku kültürü"ndeki son gelişmeler doğrultusunda ürettiği bitkilerle tüm dikkatleri üzerine çekti.

"Doku Kültürü ile Tohumluk Üretici Belgesi"ne sahip olan ALGEN BIOTECHNOLOGY,tarımsal biyoteknolojinin temelini oluşturan bitki doku kültürü yöntemleriile virüsten ari, hastalıksız ve sertifikalı bitkiler üretiyor. Uzun süren AR-GE çalışmalarının sonucunda, 2009 yılı itibariyle "klonal meyve fidan anaçlarında" seri üretime geçen ALGEN, sahip olduğu Türkiye'nin ve Dünyanın en önde gelen tesislerinde Ar-Ge ve Üretim Geliştirme çalışmalarına da hızla devam ediyor.

Gözünü Amerika'ya Dikti

ALGEN Biotechnology İş Geliştirme Koordinatörü Alper Tunga Taşdurmaz, yerli ve yabancı iş ortaklarının birinci derecede tercih ettiği, bir dünya şirketi olma yolunda önemli başarılara imza attıklarını ifade etti.Taşdurmaz, "Mevcut üretim kapasitemizyılda yaklaşık 10 milyon fidan. Önümüzdeki yıl için bu sayıyı 50 milyona çıkaracağız. Kapasite artışımıza ek olarak 2014 yılında ABD'nin Washington eyaletindeki tesisimizde üretime başlayacağız. Konuyla ilgili altyapı çalışmalarını tamamladık. Böylelikle artık Amerikan fidancılık sektörüne de hizmet veriyor olacağız. Bu bizim için olduğu kadar ülkemiz için de bir gururdur" dedi.

Global oyuncu olarak hızla ilerliyor

AlperTunga Taşdurmaz, Türkiye'nin klonal anaç pazarının yüzde 80'ini karşılayacak kapasiteye sahip olduklarını, güçlü Ar-Ge yatırımları sayesinde uluslar arası pazarda da aynı başarıyı yakalayacaklarını belirtti; "ALGEN tarım Ar-Ge'sine büyük yatırım yaparak ve üretim kapasitesini artırarak, global oyuncu olmak için tüm altyapısını hazırlamış durumda.Ülkemiz fidancılık ve meyvecilik sektörünün ihtiyacı olan ihracat altyapısını oluşturacak yeni çeşitleri tescilli olarak temin etmek için dünyanın en büyük islah gruplarıyla anlaşmalar yaptık. Bundan sonra resmi olarak ve UPOV (Yeni Bitki Çeşitlerinin Korunması Uluslararası Birliği) kapsamında sektöre materyal temin edebileceğiz. "

Konuyla ilgili olarak 2 ve 3 numaralı parselleri üç yıl öncesinden kurduklarını söyleyen Taşdurmaz, Türkiye'de ticari olarak sertifikalı materyal temin edebilecek en büyük kapasiteye sahip kuruluş olduklarının da altını çizdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title