Haberler

Amerika, IŞİD'in 2 Numarasını Öldürdü

Güncelleme:

Beyaz Saray, IŞİD'in 2 numaralı ismi Hacı Mutaz'ın 18 Ağustos'ta öldürüldüğü yönündeki iddiaları doğruladı.

CNN, ABD'nin insansız hava aracıyla Irak'ta düzenlediği saldırıda Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) iki numaralı ismi Hacı Mutaz'ın öldürüldüğünü duyurdu. CNN, Mutaz'ın 18 Ağustos'ta Musul yakınlarında bir araçta öldürüldüğünü belirtti.

BEYAZ SARAY AÇIKLAMA YAPTI

İddia hakkında açıklama yapan Beyaz Saray, Mutaz'ın 18 Ağustos'ta öldürüldüğünü doğruladı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Terör örgütü IŞİD'in iki numaralı yöneticisi, Hacı Mutaz olarak da bilinen Fadıl Ahmed Hayali, 18 Ağustos'ta bir arabayla Musul yakınlarında dolaşırken ABD hava saldırısında öldürüldü. Yanında IŞİD'in medya sorumlularından biri olan Ebu Abdullah da bulunuyordu.

BAĞDADİ'NİN BAŞYARDIMCISIYDI

Hayali, IŞİD Şura Konseyi'nin üyesi ve IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi'nin başyardımcısıydı. Yüklü silah, patlayıcı, araç ve Irak ile Suriye arasındaki insan nakillerinin baş koordinatörüydü. IŞİD'in Irak'taki operasyonlarının başıydı.

Hayali'nin ölümü, IŞİD'in finans, medya, operasyon ve lojistik gücü üzerindeki etkisini düşünürsek, örgütün gücünü azaltacaktır. ABD ve koalisyon ortakları, bu terörist grubu yok etmek için azimlidir."

Hacı Mutaz olarak da bilinen Fadıl Ahmed Hayali

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Beyaz Saray Irak Işid Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (78)

adem:

darisi pkk nin basina

32
26
yanıtYanıtla
X Men:

Acaba 1 numara kim...(NATO ülkeleri)

34
1
yanıtYanıtla
dogru:

Hayir erdogan

yanıt1
yanıt0
Bursali:

Yerime Kendi adamlarını geçirmek için ya İngilizlerin ya almanlarin adamini oldurmustur orgut u kurup paylaşmışlar zavallı militanlarca hak yolunda oluyoz saniyorlar

27
3
yanıtYanıtla
kaan:

toprağım o kadar güzel yorum yapmışsın. Bundan daha güzel bir yorum yapılamazdı tebrikler.

yanıt0
yanıt1
Alparslan:

IŞID filan diye birşey yok ..! Bunlar İngiliz istihbaratının oyunları.. Siz yalnız Arapları kandıra bilirsiniz bu masallarla ;)

25
4
yanıtYanıtla
anti alparslan:

PKK DİYE DE bir şey yok bunlar nato istihbaratının oyunları bizide iyi kandırıyorlar bu masallarla ;)

yanıt0
yanıt1
TonyMobil-IOS:

Oylarimiz HDP

14
7
yanıtYanıtla
Konya42:

HDP Baris Masalini size anlatsin sizde yemeye devan edin, ama artik Maymun Gözünü acti: HDP Baraji bu Sefer asamiyacak ve geldigi gibi gidecek. . . Miletti umutlandir sonra Terrörü hortlat, nah size Oy baska Taraflardan. . .

yanıt0
yanıt2
wMobil-ANDROID:

amerika sen neden pkk yı hiç vurmadın bu güne kadar yoksa senin örgütünmü

10
10
yanıtYanıtla
Tüm 78 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title