Haberler

    Amerika Hayali Kabusa Dönmesin

    ABD'de yeni bir hayat hayali ile yapılan başvurular için uzmanlar uyarıyor.

    ABD'de yeni bir hayat hayali ile yapılan başvurular için uzmanlar uyarıyor. Her sene binlerce kişi gerek başvuru sürecinde gerekse çekilişi kazandıktan sonraki hazırlık sürecinde kötü niyetli bazı aracı şirketler tarafından dolandırılıyor.

    Green Card çekilişini tüm dünyadan her sene 84bin talihli kazanıyor. Bu rakam evli ve çocuklu olan talihlilerin aileleri ile birlikte 250-300 bin kişiye ulaşıyor. Ülkemizden de yüzbinlerce kişinin gelecek hayallerine ışık tutan green card çekilişi talihlilerinin dikkat etmesi gereken bazı önemli konular bulunuyor.

    POSTA ÜCRETLİ GÖNDERİLERE DİKKAT

    ABD Göçmenlik bürosundan gönderildiği belirtilen asılsız kargolar ve istenen kargo ücretleri, kesin kazandırma taahhüttü verilen başvurular, uçak bileti için istenen yüksek bedeller gibi pek çok yol ile greencard çekilişine katılmak isteyen kişiler mağdur ediliyor. Greencard başvuruları 2003 yılından bu yana sadece elektronik ortamda yapılıyor. Herhangi bir yazılı evrak gönderimi ise asla yapılmıyor.

    Green Card Çekilişi başvurusu ve kazananlara danışmanlık konularında 10 yıldan fazla süredir hizmet veren greencard724.com şirketinin sahibi Ozan Şirin güvenilmeyen kanallardan gelen telefonlara, posta ücretlerine, uçak bileti alım taahhütlerine karşı insanları uyarıyor. Teyit numarası (Confirmation number) vermeyen şirketlerden, konsolosluktan ya da Göçmenlik Dairesinden aradıklarını söyleyen kişilerden, posta yoluyla yapılan bildirimlerden uzak durmaları gerektiğini söyleyen Şirin, her sene bu nedenle pek çok kişinin çekilişe katılma hakkını kaybettiğini belirtiyor. Şirin ayrıca TC kimlik numarasının çekiliş için gerekli olmadığının da altını çiziyor.

    ÇEKİLİŞİ KAZANANLARI UZUN BİR SÜREÇ BEKLİYOR

    Çekilişi kazanan talihlilerini form doldurma, evrak hazırlığı ve mülakat aşamalarından oluşan 9-18 aylık bir süreç bekliyor. Ozan Şirin, her sene yüzbinlerce kişinin Green Card çekilişine katıldığını ve çekilişi kazanan talihlilerden her sene ortalama sadece %20'sinin bu süreci başarıyla tamamlayıp green card sahibi olabildiğini belirtiyor.

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Ekonomi Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title