Haberler

Amerika'dan Türkiye'ye Ağır Hakaret

Güncelleme:

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkanlık seçimleri aday adaylarından Rick Perry, Türkiye'ye hakaretler yağdırdı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde 2012 Başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi aday adaylarından Rick Perry, FOX TV'ye konuk olduğu programda büyük bir skandala imza attı. Program sunucusunun sorduğu çirkin bir soruya Cumhuriyetçi adaydan Türkiye'ye hakaret içeren cevap geldi. Rick Perry, Türkiye'nin "islamcı teröristlerce" yönetildiğini ima etti, Amerika derhal dış yardımı kesmeli" dedi.

SEÇİM ÖNCESİ İLGİNÇ ÇIKIŞ

Amerika Birleşik Devletleri Kasım ayında yapılacak Başkanlık seçimlerine hazırlanıyor. Başkan adayları da her platformda görüşlerini ve projelerini paylaşıyor, tartışıyor.

Cumhuriyetçilerin adayı Rick Perry'nin Amerikan Fox Televizyonu'nda katıldığı açık oturum Türkiye'yle ilgili son derece çirkin ifadelerin yer aldığı bir skandala dönüştü. Önce programın sunucusu Bret Baier haddini aşarak Türkiye'ye ağır hakaretler içeren ve baştan sona yönlendirmeyle dolu bir soru sordu.

Sunucu uzun ve çirkin ifadeler içeren soruyu, "sizce Türkiye hala NATO'ya ait mi?" diye tamamladı.

Cumhuriyetçi Aday Perry de sunucunun yönlendirme dolu soruyla verdiği pası aldı ve hakaretin dozunu biraz daha artırdı.

Rick Perry, Türkiye'nin "islamcı teröristlerce" yönetildiği imasında bulunarak "NATO'ya ait olup olmadığını tartışmak bir yana, Amerika derhal Türkiye'ye dış yardımı kesmelidir" diye konuştu.

Perry'nin skandal ifadeleri sosyal medyada büyük yankı buldu.

Birçok kişi yazdığı yorumlarda Cumhuriyetçi adayı dış politika cahili olmakla ve aptallıkla suçladı.

Marie Harris konu ile ilgili düşüncelerini şu sözlerle özetledi : "Bu moron başkan olursa kaderimiz ne olur diye düşünüp titriyorum..."

Victoria Lamb Hatch: "Belli ki Perry'in Türkiye'yle ilgili bilgisi sadece sunucu Baier'in sorusundan aparabildiği kadar."

DANIŞMANI: "TÜRKİYE ÖNEMLİ BİR MÜTTEFİK!"

Programdan sonra Perry'nin dış politika danışmanı skandal ifadelere açıklık getirmeye çalıştı.

Danışman, Türkiye'nin önemli bir müttefik olduğu ve Perry'nin Türkiye'yle çalışmaktan memnun olacağını söyleyerek programdakilere tam zıt ifadelerle durumu kurtarmaya çalıştı.

PERRY İÇİN İLK DEĞİL

Ancak Perry daha önceki münazaralarda da böyle tartışmalı ifadeler kullanmıştı. Hatta Michigan'da katıldığı bir münazaranın en önemli yerinde söyleyeceği sözleri unutması, ABD'de alay konusu olmuştu.

Iowa ve New Hampshire'da yapılan ön seçimlerde aldığı oy oranları, Perry'nin Cumhuriyetçilerin adayı olma konusunda çok fazla şansı olmadığına işaret ediyor.

Kaynak: Güncel

Cumhuriyetçi Parti Türkiye Fox Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title