Haberler

Amerika'da İlk Gösterimleri Yapılan Türk Filmlerine Büyük İlgi

Bu yıl 10'uncu yaşını kutlayan Boston Türk Film Festivali çerçevesinde, gösterilen Türk filmleri büyük ilgi gördü.

Bu yıl 10'uncu yaşını kutlayan Boston Türk Film Festivali çerçevesinde, gösterilen Türk filmleri büyük ilgi gördü.

Festival çerçevesinde, Onur Ünlü'nün Beş Şehir, Yusuf Kurçenli'nin Yüreğine Sor, Çağan Irmak'ın Prensesin Uykusu, Dr. Ahmet Boyacıoğlu'nun Siyah Beyaz ve beş kısa filmden oluşan Özcan Alper, Zehra Derya Koç, Ülkü Oktay, Ahu Öztürk, Emre Akay'ın yönettiği Kars Öyküleri'nin Kuzey Amerika ilk gösterimleri ile Tayfun Pirselimoğlu'nun Saç filminin ABD ilk gösterimi yapıldı. Filmler seyirciden büyük alkış aldı.

Bu yılki festival film seçkisinin seyircilerin büyük beğenisini kazandığını bildiren festivalin kurucusu ve direktörü Erkut Gömülü, filmlerin bitiminde seyirciden gelen yorumların yanı sıra, filmlerin büyük çoğunluğunun seyirci tarafından alkışlanmasını beğeninin bir ifadesi olarak gördüklerini, Boston Türk Film Festivali'nin onuncu yılını kutlarken seyircilerin bu tepkisinin festival için büyük bir onur olduğunu söyledi.

Festivalin ana sponsorluğunu Turkish Cultural Foundation (Türk Kültür Vakfı), Türk Hava Yolları ve New York Kültür ve Tanıtım Ataşeliği yapıyor. - Ankara

Kaynak: ANKA / Dünya

Kültür Sanat Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title