Haberler

Ambulans Helikopterler Yeni Doğan Bebek İçin Havalandı

Ardahan'da, doğum esnasında rahatsızlanan bir bebeğin tedavisi için Erzurum ve Van'a ait hava ambulansları seferber oldu.

Ardahan'da, doğum esnasında rahatsızlanan bir bebeğin tedavisi için Erzurum ve Van'a ait hava ambulansları seferber oldu.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Fatma Öztürk (36), 6. çocuğunun doğumu için ailesi tarafından Ardahan Devlet Hastanesine getirildi.

Hastanenin doğum ünitesinde dünyaya gelen Öztürk'ün bebeği bir anda fenalaştı. Anne karnında sıvıyı yuttuğu tespit edilen bebeğin Erzurum'da tedavisi için Erzurum Sağlık Müdürlüğüne ait 112 Acil Komuta Kontrol Merkezinden hava ambulansı talep edildi.

Bunun üzerine Erzurum'dan Ardahan'a hareket eden hava ambulansı, Ardahan Şehir Stadyumundan bebeği alıp, Erzurum'a getirdi.

Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinin helikopter pistine inen hava ambulansındaki bebek, buradan da, Van Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Komuta Kontrol Merkezine ait hava ambulansıyla, tedavi için Van'a sevk edildi.

Van'da Özel Medisina Hastanesinde tedavi altına alınan bebeğin hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi.

- ARDAHAN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title