Haberler

Amazon Dijital Para İşine mi Giriyor?

Amazon, dijital para ile bağlantılı üç alan adı nı satın almış . Tabii ki bu durum, e-ticaret devinin dijital para alanına yönelmek üzere hazırlık yaptığı konusunda spekülasyonlara yol açtı.

Amazon markasını garanti altına alıyor!



Geçtiğimiz ay Amazon Pay Müdür Yardımcısı Patrick Gauthier, şirketin dijital para kabul etmek gibi bir planı olmadığını ve bunun için yeterince talep olmadığını dile getirmişti. Alınan alan adlarının ise sadece markanın adını korumak amaçlı olduğu da iddialar arasında. Bu alan adları ise: amazonethereum.com, amazoncryptocurrency.com ve amazoncryptocurrencies.com olarak sıralanıyor.

Amazon

Bu gelişmenin en büyük piyasa değerine sahip olan Bitcoin'in 6,600 dolar fiyata ulaşarak rekor kırdığı bir dönemde olması da ayrıca dikkat çekiyor. Dedikodular Amazon'un kademeli olarak dijital para birimlerini kabul edeceğini de söylüyor. Hatta yine geçtiğimiz ay bunun gerçekleşeceği konusundaki iddiaların Bitcoin fiyatını fırlattığı da ileri sürülmüştü.

Şirket bundan üç yıl önce amazonbitcoin.com adresini de satın almıştı ve doğrudan kendi e-ticaret sitesine yönlendirmişti. Görünen o ki Amazon şu an için adının geçtiği ve dijital para ile bağdaştırılabilecek alan adlarının garanti altına alıyor.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title