Haberler

Amatör Spor Kulüpleri İçin Tesis Yapılacak

Bingöl'de, amatör spor kulüpleri için tesis yapılacağı bildirildi.

Bingöl'de, amatör spor kulüpleri için tesis yapılacağı bildirildi.

Bingöl Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Tavz Kültür Sanat ve Kalkınma Derneği ile Fırat Kalkınma Ajansı'nın birlikte yürüteceği, " Bingölspor Spor Turizmi Altyapısının Geliştirilmesi Projesi" kapsamında, kentte bulunan amatör spor kulüpleri için tesis yapılacağı öğrenildi.

Proje koordinatörü Murat Soysal, yaptığı açıklamada, Bingöl'de 20 amatör spor kulübünün yöneticilerinin, malzemelerini sırtlayıp eve götürdüğünü ve maç günü tekrar geri getirdiğini anlattı.

Kentte, sadece amatör kulüplerin değil Bingölspor'un da böyle bir tesise ihtiyacı olduğunu belirten Soysal, şunları söyledi:

"Amatör spor kulüplerinin, kendilerine ait bir mekanları, tek çatı altında birleşecekleri, faaliyetlerini gösterecekleri toplantı yapacakları ve konaklama ihtiyaçlarını girecekleri bir tesis yapacağız. Her yıl ilimize yaklaşık bin sporcu geliyor. Bu tesis, farklı dallardaki spor etkinliklerine ev sahipliği yaparak, bölgede spor turizminin gelişmesine de katkıda bulunacak. Tesis içerisinde, 20 tane amatör spor kulübümüzün kendilerine ait odaları ve toplantı salonları yer alacak. Tesiste ayrıca 20 oda ve 42 yataklı bir otelimiz de olacak."

Tesisin yanında minyatür bir Bingöl kurmayı da düşündüklerini ifade eden Soysal, "Sporculara Bingöl'ün tarihi, turizmi ve kültürel değerlerini de tanıtmış olacağız" dedi.

Muhabir: Naim Boşkut- Abdullah Çelik / İbrahim Yakut

Yayıncı: Şengül Oymak - BİNGÖL

Kaynak: AA / Yerel

Bingöl Belediyesi Murat Soysal Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title