Haberler

Amatör Spor Haftası'nda Amatör Spor Kulüplerine Malzeme Yardımı ve Ödül Töreni

Amatör Spor Haftası kapsamında amatör spor kulüplerine malzeme yardımı ve sporculara sporun enleri ödülleri verildi.

Amatör Spor Haftası kapsamında amatör spor kulüplerine malzeme yardımı ve sporculara sporun enleri ödülleri verildi.

Eskişehir Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Anadolu Üniversitesi Rektörü Naci Gündoğan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Sadri Atam, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, amatör spor kulüpleri, amatör sporcular ve profesyonel milli sporcular katıldı.

Amatör Spor Haftası nedeniyle düzenlenen törende bir konuşma yapan, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Sadri Atam, "Amatör spor kulüplerimize üye yaklaşık 70 kulübün yüzde 90'ı futbol branşında faaliyet göstermektedir. Yani sporun alt yapısı hangi kulüp hangi branş olursa olsun amatör spor kulüpleridir. Dünya yıldızları Messi, Ronaldo hepsi mahalle, semt kulüplerinde başlayarak yıldız olmuşlardır. Amatör spor haftasını kutluyorum" dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy ise konuşmasında, "Genç kardeşlerimizin kötü alışkanlıklardan kurtulması sportif faaliyetler ile genç kardeşlerimize güzel bir gelecek sunma hayali ile 2011 yılında kurulan Gençlik ve Spor Bakanlığı'mızın tüm ülkemizde yapmış olduğu sportif tesisleşme haznesinden ilimizde yararlandı. Bu kapsamda geçmiş tarihlerde açılışını yaptığımız spor salonlarımız, stadyumlarımız ve yapımı devam eden tesislerimiz var. 2011 yılında 120 civarında olan spor kulüp sayımız 198'lere ulaştı. Gece gündüz demeden spora destek vermek için yola çıkan kulüp başkanlarımıza bugün burada sportif malzemeler dağıtıyoruz" diye konuştu.

Son olarak törende konuşan Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, "Amatör spor haftasını kutluyor ve her birinize ayrı ayrı başarıları diliyorum. 81 ilimizde amatör spor haftası etkinlikleri düzenlenmektedir bu hafta içerisinde. Hareketsizliğe bağlı hastalıkların arttığı, obezitenin hızla yaygınlaştığı günümüzde amatör sporun önemi her yaştan insanımız tarafından çok daha iyi anlaşılmaktadır. Spor alanlarında 7'den 70'e her yaştan vatandaşlarımıza rastlamaktayız. 198 spor kulübünün bulunduğu şehrimizde sporcu sayımız 69 bin civarında. Sporcularımızın başarısı göğsümüzü kabartmıştır" ifadelerini kullandı.

Öte yandan konuşmaların ardından sporcular tarafından karate, jimnastik ve taekwondo gösterileri yapıldı. Amatör spor kulüplerine malzeme yardımı yapılırken, sporculara da hediyelerinin verilmesiyle tören sona erdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Anadolu Üniversitesi Özdemir Çakacak Hüseyin Aksoy Eskişehir Spor Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title