Haberler

Amatör Denizciler Teşvik Edilmeli"

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir'i tekne üretiminde yeniden marka haline gelmesi için amatör denizciliğin ve tekne kullanımının teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir'i tekne üretiminde yeniden marka haline gelmesi için amatör denizciliğin ve tekne kullanımının teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.

İMEAK'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, İzmir Tekne İmalatçıları Dayanışma Derneği Başkanı Asil Sönmezoğlu ve beraberindekiler İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'ni ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk ile görüştü.

İzmir'in tekne üretiminde yeniden marka yapılması yönünde çalışmaların konuşulduğu görüşmede, İzmir Körfezi ve kıyılarda tekne kullanımını teşvik edecek düzenlemeler yapılması gerektiği ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yusuf Öztürk, bir dönem İzmir'in tekne üretiminde bir ünü olduğunu hatırlatarak, "Eskiden tekne almak için İzmir'e gelinirdi. İzmir tekne üretiminde bir markaydık. Eski günlere dönüş mümkün. Bunun en önemli yolu tekne kullanımını ve amatör denizciliği teşvik etmekten geçiyor." görüşünü paylaştı.

İzmir Körfezi kıyı şeridinde amatör denizciler için bağlama yeri ve merdiven yapılması, ayrıca teknelere balıkçı barınaklarında ve marinalarda yer ayrılması gerektiğini belirten Öztürk, balıkçı barınaklarının Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na devredilmesi halinde amatör denizciliğe daha fazla hizmet verebileceğini kaydetti.

Dernek Sönmezoğlu ise en önemli sorunlarının İzmir Körfezi'nde rıhtım boyunca tekne bağlayacak imkan ve merdiven sistemi bulunmaması olduğunu ifade etti.

Sönmezoğlu, bir çok küçük ülkede bulunan bu sistemlerin biran önce İzmir'e de yapılması gerektiğini belirtti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Yusuf Öztürk İzmir Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title