Haberler

Amasya: Vali'den Başarılı Sporculara Ödül

Amasya Valisi Celaleddin Lekesiz, çeşit branşlarda ve tarihlerde Türkiye ve Avrupa'da dereceye girerek madalya alan sporcu ve takımları makamında kabul ederek hediye verdi.

Amasya Valisi Celaleddin Lekesiz, çeşit branşlarda ve tarihlerde Türkiye ve Avrupa'da dereceye girerek madalya alan sporcu ve takımları makamında kabul ederek hediye verdi.

5-6 Temmuz tarihlerinde Macaristan'ın Szombathely kentinde 35 ülkeden 150 sporcunun katıldığı 17. Avrupa Gençler Serbest Güreş Şampiyonası'nda Amasya Şekersporlu milli güreşçiler 120 kiloda Mehmet Yeşil, finalde Gürcü rakibi Mojmanaslvili'yi 2-0 gibi net bir skor ile yenerek altın madalya, 96 kiloda Rıza Yıldırım ve 84 kiloda Ömer Faruk Kalender ise 3. oldukları şampiyonada bronz madalya, 25-30 Haziran tarihleri arasında Antalya'da gerçekleştirilen minikler Hentbol Şenliği'nde 44 takım arasında Türkiye 1.'si olan Yeni Taşovaspor Kulübü sporcuları, 02-04 tarihleri arasında Osmaniye'de gerçekleştirilen 14-15 yaş Grokoromen Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye 3.'sü olan Burak Kara, 25-28 Mayıs tarihleri arasında Kastamonu'da düzenlenen 12-13 yaş Grokoromen Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye 3.'sü olan Mücahit Sarı, 04-04 Haziran tarihleri arasında Kahramanmaraş'ta yapılan 12-13 yaş Grokoromen Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye 3.'sü olan Yalçın Akalan, 15-16 Şubat tarihleri arasında Antalya'da yapılan Gençler Taekvando Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye 3.'sü olan Samet Yılmaz, 24-26 Mart tarihleri arasında Kırıkkale'de yapılan Minikler Poomse Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye 2.'si olan Sakıp Haklı, 24-26 Mar tarihleri arasında Kırıkkale'de yapılan Minik-Yıldız Poomse Türkiye Şampiyonası7nda Tuğce Bölükbaş, Can Yazdiç, Furkan Kara isimli sporcuları ağırlayan Vali Celaleddin Lekesiz, sporculara hediye verdi.

Amasya'da bu tür tabloların sürekli yaşandığını ve kendisini memnun ettiğini belirten Vali Celaleddin Lekesiz, "Amasyalı gençlerimizin uluslararası müsabakalarda İstiklal Marşımızı söyleterek bayrağımızı göndere çektirmeleri son derece gurur verici. Başarıyı yakalamak zor, başarıyı devam ettirmek daha zor. Hangi konumda olursa olsun insanın zirveye giden yolda gösterdiği başarının daha fazlasını zirvede kalmakta göstermesi gerek" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title