Haberler

Amasya: Üniversite Mezunu Polisler Artıyor

Amasya'nın Merzifon İlçesi'ndeki Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde eğitim gören 300 öğrenci, 6 ay sürecek eğitimlerini tamamladıktan sonra görevlerine başlayacaklar.

Amasya'nın Merzifon İlçesi'ndeki Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde eğitim gören 300 öğrenci, 6 ay sürecek eğitimlerini tamamladıktan sonra görevlerine başlayacaklar.

800 öğrenci kapasiteli olmasına rağmen ilk etapta 300 öğrencinin eğitim gördüğü Merzifon Polis Meslek Eğitim Merkezi'ndeki polis adaylarını Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne duyarlı, Türk milletinin ahlaki, milli, manevi ve kültürel değerlerini taşıyan, kültürlü, aydın, ihsan haklarına saygılı ve polis halk ilişkilerine duyarlı birer polis olarak yetiştiklerini belirten Okul Müdürü Ahmet Mutlu, bu çatı altında yetişen ve 6 ay sonra ülkenin dört bir yanına dağılacak olan polis adaylarının kutsal camiada yerlerini alacaklarını ifade etti. Mutlu, "Çeşitli üniversiteleri bitirip binlerce aday arasından titizlikle seçilerek eğitim merkezimizde eğitim ve öğretim görmeye hak kazanan öğrencilerimizi, 161 yıllık geçmişi şan ve şerefle dolu bu kutsal ve o oranda meşakkatli, onurlu, şerefli polislik mesleğini seçtikleri için kutluyorum. İyi bir polis, halkın saygınlığını kazanan, görevine bağlı, Atatürk ilke ve inkılaplarını şiar edinmiş, kanunları eşit bir biçimde uygulayan, yetkilerini kötüye kullanmayan, dürüst ve toplumun çıkarlarını her şeyin üzerinde tutan, insan haklarına saygılı olan polistir" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title